Over 500 underslag på seks år

Kvinne (51) i betrodd stilling svindlet to arbeidsgivere for tre millioner kroner på seks år. Nå venter en streng fengselstraff.

Stjele penger, underslag

Underslag (illustrasjonsbilde)

Foto: colourbox.com

Kvinnen med den alvorlige tiltalen mot seg, møtte i Glåmdal tingrett torsdag. Strafferammen for ugjerningene hun er tiltalt for, er seks år. Foruten fengselstraff må kvinnen betale tilbake det underslåtte millionbeløpet.

Kvinnen har ifølge politiadvokat Rune Fossum ved Hedmark politidistrikt tilstått nesten alle de 527 underslagene hun er tiltalt for. Derfor er det ikke nødvendig med mer enn to dagers rettsforhandlinger. Det skriver Glåmdalen.

Betrodd

Den var kvinnens betrodde stilling som regnskapsmedarbeider i de to byggvarefirmaene hun var ansatt i, som gjorde underslagene mulig.

Ifølge tiltalen begynte hun å underslå penger fra den første arbeidsgiveren sin noen uker før jul i 2003. I løpet av fem og et halvt år begikk hun 500 underslag til en verdi av 2,7 millioner kroner uten å bli avslørt. Sommeren 2009 søkte hun og fikk ny betrodd regnskapsjobb i et annet byggvarefirma.

Etter kort tids ansettelse i den nye jobben fortsatte hun sin svindelkarriere. Hun rakk 27 underslag til en verdi av 300 000 kroner før hun ble avslørt i en regnskapskontroll i det første firamet hun jobbet i.

Mange små

Den underslagstiltalte kvinnen ble altså ikke stoppet før hun hadde begått 527 underslag. Hun ble anmeldt i februar i fjor etter at den første arbeidsgiveren hadde oppdaget uregelmessigheter.

Ifølge tiltalen har underslagene foregått ved at kvinnen har tatt ut varer til seg selv eller sine nærmeste og belastet arbeidsgivernes bankkonti for kostnadene.

I gjennomsnitt har hvert underslag en verdi på 5.700 kroner.

Flere andre personer har vært under etterforskning i svindelsaken, men politiadvokat Rune Fossum sier til Glåmdalen at det trolig ikke blir tatt ut tiltale mot flere.