Hopp til innhold

Over 30 000 besøkte Jakt- og Fiskedagene

Mange la turen innom Jakt- og Fiskedagene i Elverum, og besøksantallet vil ende på omtrent det samme som i fjor. Det er arrangøren svært fornøyd med.

 De nordiske Jakt- og Fiskedagene 2014

STOR INTERESSE: De nordiske Jakt- og Fiskedagene har vært en suksess mål i publikum. Arrangøren regner med å ende på i overkant av 30 000 besøkende.

Foto: Kristian Rostad / NRK

I løpet av helga har mange tusen tatt turen innom Norsk Skogmuseum i Elverum for å være med på De Nordiske Jakt- og Fiskedagene. Arrangementet har pågått siden torsdag og på lørdag la over 14000 turen innom.

Besøkstallene for søndag er ikke helt klare, men arrangementssjef Stein Tore Andersen tror oppmøtet vil bli omtrent som i fjor.

– I løpet av de tre første dagene har vi 25 000 besøkende, og med en normal søndag ender vi på omtrent 32 000 alt i alt. Det er det samme som vi hadde i fjor og det er vi veldig godt fornøyde med, sier Andersen.

– En fantastisk arena

Mange kommer for å gjøre gode kjøp på jakt- og friluftsutstyr, men Andersen mener det er flere grunner til at folk møter opp i hopetall.

 De nordiske Jakt- og Fiskedagene 2014

GARNFARGING: Farging av garn er noe av det man kunne få en innføring i.

Foto: Kristian Rostad / NRK

– Vi har en fantastisk arena å ha et slikt arrangement på, så folk vet at de får en hyggelig dag i flotte omgivelser. Publikum kan prøve, lære og delta, så man får dekket mange behov og interessefelt. Dessuten ser vi at det er noe for alle aldre her, så hele familien finner noe de synes er spennende.

Konkurranse med øks og sag

Mesterskapet i Timber Sports er noe som i år har fanget folks interesse. Her konkurreres det med sag og øks i forskjellige grener.

– Timber Sports er en spennende og publikumsvennlig idrett og det er tydelig at det treffer godt blant de besøkende, mener Andersen.

De Nordiske Jakt- og Fiskedagene ble i år arrangert for 52. gang.