Østby med 5. plass i taekwondo

Jan Åge Østby fra Våler ble nummer fem i VM i taekwondo.

Østby dro til VM i taekwondo teknikk i Korea med håp om å bli blant de 15 beste. Nå kan 32-åringen fra Våler se seg godt fornøyd med tirsdagens 5. plass.

Østby imponerte stort i de innledende rundene og ble blant de åtte beste som gikk til finalen. I finalen kom han på en sterk femteplass.

- Med tanke på hvilke ressurser Norge har i forhold til de nasjoner vi konkurrerer mot, har Jan Åge Østby gjort en kjempeprestasjon, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund til NTB.

Det deltar 59 nasjoner i verdensmesterskapet, og Østby deltar i den største klassen med 40 deltakere.

Teknikk er en krevende teknisk idrett som går ut på at utøvere konkurrerer mot hverandre ved å vise et innøvd program med taekwondo teknikker. Konkurransen er oppdelt i beltegrader, alder og kjønn. Den utøver som oppnår høyest poengsum vinner.