Opprykksfest i Hamar

HamKam er tilbake i Adeccoligaen etter at de knuste Lørenskog lørdag ettermiddag

HamKam-trener Vegard Skogheim feirer opprykk med spillere og publikum
Foto: Knut Sveen / NRK

Etter to nedrykk på rad er HamKam endelig på opptur. Lørdag kunne spillere og patrioter feire opprykk.

Kaptein Pål Egeberg Schjerve feirer med publikum
Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

Unggutta med sjokkstart

Etter fem minutter var det allerede 2-0 på Briskeby. Først scora modølen Thomas Lehne Olsen, deretter var det spisskollega Pål Kirkeby sin tur. Før pause var Lehne Olsen igjen frampå, denne gangen på straffe, første omgang endte dermed 3-0.

Lehne Olsen ga seg ikke og satte inn 4-0-målet. Dermed har 19-åringen scora 26 seriemål i år, et snitt på imponerende ett mål per kamp.

Keeper Ivar Rønningen kom også på scoringslista da han satte inn et straffespark til 5-0, og Niklas Tilley Solhaug avslutta ballet for de over 3000 tilskuerne med 6-0.

Mye folk på opprykkskamp på Briskeby
Foto: Knut Sveen / NRK

Ikke nedrykk


Valdres og ikke minst Lillehammer spilte sin siste kamp med nedrykksspøkelset kravlende på ryggen, Valdres lyktes mens Lillehammer er avhengige av at konkursklubben Lyn ikke stiller i andre divisjon neste år.

Lillehammer spilte uavgjort hjemme mot Mo. Hadde de vunnet hadde de sikret plassen sjøl. Nå er Lillehammer avhengig av at Lyn ikke velger å starte opp i 2.divisjon neste år, noe de selv har sagt de ikke vil gjøre. Men den avgjørelsen er ikke formell før 1.november.

Valdres vant 1-0 borte mot Tromsø 2 og holder seg i andre divisjon med god margin.

Brumunddal på tredje

Brumunddal er likevel nest beste lokale lag i andre divisjon. De slo Ull/Kisa 3-2 i ettermiddag, og havna på klar tredjeplass i andredivisjon.

Raufoss slo Eidsvold-Turn 3-2 hjemme og er fortsatt Opplands beste fotball-lag med fjerde plass i årets andredivisjon.