HamKam er tilbake i Adeccoligaen etter at de knuste Lørenskog lørdag ettermiddag

HamKam-trener Vegard Skogheim feirer opprykk med spillere og publikum

Etter to nedrykk på rad er HamKam endelig på opptur. Lørdag kunne spillere og patrioter feire opprykk.

Kaptein Pål Egeberg Schjerve feirer med publikum

Unggutta med sjokkstart

Etter fem minutter var det allerede 2-0 på Briskeby. Først scora modølen Thomas Lehne Olsen, deretter var det spisskollega Pål Kirkeby sin tur. Før pause var Lehne Olsen igjen frampå, denne gangen på straffe, første omgang endte dermed 3-0.

Lehne Olsen ga seg ikke og satte inn 4-0-målet. Dermed har 19-åringen scora 26 seriemål i år, et snitt på imponerende ett mål per kamp.

Keeper Ivar Rønningen kom også på scoringslista da han satte inn et straffespark til 5-0, og Niklas Tilley Solhaug avslutta ballet for de over 3000 tilskuerne med 6-0.

Mye folk på opprykkskamp på Briskeby

Ikke nedrykk

Valdres og ikke minst Lillehammer spilte sin siste kamp med nedrykksspøkelset kravlende på ryggen, Valdres lyktes mens Lillehammer er avhengige av at konkursklubben Lyn ikke stiller i andre divisjon neste år.

Lillehammer spilte uavgjort hjemme mot Mo. Hadde de vunnet hadde de sikret plassen sjøl. Nå er Lillehammer avhengig av at Lyn ikke velger å starte opp i 2.divisjon neste år, noe de selv har sagt de ikke vil gjøre. Men den avgjørelsen er ikke formell før 1.november.

Valdres vant 1-0 borte mot Tromsø 2 og holder seg i andre divisjon med god margin.

Brumunddal på tredje

Brumunddal er likevel nest beste lokale lag i andre divisjon. De slo Ull/Kisa 3-2 i ettermiddag, og havna på klar tredjeplass i andredivisjon.

Raufoss slo Eidsvold-Turn 3-2 hjemme og er fortsatt Opplands beste fotball-lag med fjerde plass i årets andredivisjon.