Omkom i fallulykke på Snøhetta

En mann i 30-årene fra Trøndelag omkom i en fallulykke på fjellet Snøhetta lørdag formiddag.

Redningshelikopter ved Snøhetta etter fallulykke

FALLULYKKE: En mann i 30-åra er død etter en fallulykke på ski på fjellet Snøhetta på Dovrefjell. Mannen var på tur med to kamerater.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Ulykken skjedde på Snøhetta på Dovrefjell i Oppland.

Den omkomne, en norsk mann i 30-åra fra Trøndelag, var i et turfølge på ski.

Politiet fikk melding om ulykken lørdag klokka 10:51, kort tid etter at mannen falt. Redningsmannskaper var på stedet 25 minutter senere. Både et Sea King-redningshelikopter og en luftambulanse var involvert.

Det ble forsøkt livredning, men mannens liv sto ikke til å redde, opplyser Innlandet politidistrikt til NRK. Mannen ble erklært død på stedet.

Dødsulykke Snøhetta

SNØHETTA: Ulykken skjedde på Snøhetta (i bakgrunnen) lørdag formiddag.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

På tur med kamerater

Ifølge politiet var mannen som døde på tur med to kamerater fra Trøndelag. De lå i telt ved foten av Stortoppen på Snøhetta, og hadde planer om å gå opp på Stortoppen og videre over til Vesttoppen.

– Da de hadde passert halvparten av turen og hadde kommet til innstigningen til Hettpiggen, så datt den ene ned og omkom i fallet, sier innsatsleder i Innlandet Politidistrikt, Tor Jørgen Bø.

En i turfølget tok seg ned til mannen.

– Etter hvert så kom Luftambulansen til stedet. Mannskap derfra kunne også konstatere at han var død, og han ble transportert ut av fjellet, sier Bø.

Det var sol og gode skiforhold, og det er mange mennesker på ski i høyfjellet denne helga.

Laster kart, vennligst vent...