Hopp til innhold

Omkom etter utforkjøring

Det var en polsk mann i 30-årene som omkom i utforkjøringen i Furnes i natt. To andre personer som var i bilen ble kjørt til sjukehus. Det er mistanke om promillekjøring.

Dødsulykke Arnkvernvegen

OMKOM: En person omkom da bilen han satt i kjørte av veien i Furnes natt til søndag. Føreren av bilen og en annen passasjer ble sendt til sjukehus etter utforkjøringen. Ulykken skjedde vest for Flagstadelva.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Politiet fikk melding om ulykken rett før klokka 0200 natt til søndag. Det var ingen andre kjøretøy involvert i utforkjøringen.

– Da vi kom til stedet, fant vi en bil liggende inne i skogen. Det var tre personer inne i bilen, og en av passasjerene ble erklært død på stedet etter at gjenoppliving var forsøkt, sier operasjonsleder hos politiet i Hedmark, Dyre Antonsen.

De to andre er skadet, men politiet vet ikke skadeomfanget.

Ifølge Hamar Arbeiderblad var begge ved bevissthet da de ble kjørt til sjukehus, og de skal ikke være livstruende skadd.

Mistanke om promille

Det var tre menn med polsk statsborgerskap som var i bilen da ulykken skjedde, og mannen som kjørte bilen er mistenkt for promillekjøring.

– Blodprøve er selvsagt sikret av fører av bilen og han vil bli innkalt til et avhør etter hvert, sier Dyre Antonsen.

Kriminalteknikere fra politiet sammen med ulykkesanalysegruppa fra Statens vegvesen driver fortsatt på stedet og foretar åstedsundersøkelse.

– Det var ingen andre biler involvert i ulykken og det er helt åpenbart at de bare har kjørt av vegen. Årsaken til utforkjøringen får vi komme tilbake til når åstedsgranskerne får skrevet sin rapport og de involverte er avhørt, forteller Antonsen.

Mannen som døde var bosatt på Hedemarken.

Dødsulykke i Furnes