Pelle og Pysa ofret skjegget for Kaptein Sabeltann

Skjegget måtte ofres da det ble klart at brødrene Jonas og Anders Kippersund skal spille Pelle og Pysa i en ny tv-serie om Kaptein Sabeltann.

Brødrene Jonas og Anders Kippersund

Skjegget må bort når man skal spille Pelle og Pysa.

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter

Historien om Kaptein Sabeltann blir nemlig tv-serie på NRK, antagelig til neste år. Den sorte pirat har trollbundet barn i 20 år.

Pelle og Pysa - klassikere

I denne versjonen er det den lille sjørøvergutten Pinky som er hovedpersonen. Men Kaptein Sabeltann og hans menn dukker også opp.

To av hans trofaste menn er Pelle og Pysa som spilles av brødrene Jonas og Anders Kippersund fra Tangen.

– Leseprøvene er i gang. Mye er nytt for meg da jeg gjelder Kaptein Sabeltann, men jeg vet noe om det. Og de typene vi skal spille er jo klassikere, sier Anders Kippersund til NRK.

Jonas og Anders Kippersund

Jonas og Anders Kippersund prøver seg som skumle pirater....neste år kan du se de på NRK som Pelle og Pysa.

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter

Anders skal spille Pelle, mens broren Jonas spiller Pysa. Pelle og Pyse er tvillingbrødre. Pelle ble født først og tror han er smartest, men det er nok Pysa som er den klokeste av de to, sjøl om ingen av dem er blant de smarteste piratene man har møtt.

Ofret skjegget etter 15 år

– Det er fryktelig morsomt. Det er veldig svære greier og det er artig manus. Jeg gleder meg veldig mye. Og jeg gleder meg til å møte Terje Formoe som har laget manus.

Men ikke alt er like morsomt. Brødrene måtte nemlig ofret skjegget, siden både Pelle og Pysa er helt glatte i ansiktet.

Kaptein Sabeltann

Den nye tv-serien om Kaptein Sabeltann spilles nå inn i Kristiansand.

Foto: Nikolai Prebensen / scanpix

– Jeg begynner nesten å gråte når jeg tenker på det. Jeg har hatt skjegg i 15 år så det er veldig rart å være uten. Føltes som jeg tok livet av meg da jeg tok det av. Jeg var veldig spent på hva som lå under skjegget, men det var et mye hyggeligere ansikt enn jeg hadde vært redd for, ler Anders.

Han regner med at han lar skjegget gro igjen da innspillingen av serien er over. Opptakene kommer primært sett til å foregå i Dyreparken i Kristiansand.

Brødrene Jonas og Anders Kippersund

Halvveis gjennom barberinga. - Veldig rart å være uten skjegg, synes Kippersund-brødrene.

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter

Flere saker fra Innlandet