Office-stjerne snakker livssyn på Beitostølen

Han er godt kjent fra den amerikanske versjonen av TV-suksessen The Office. Denne uka snakker han mest om Gud, og om hva som skjer etter døden.

Rainn Wilson snakker gjerne om det som skjer etter døden.

FORMIDLER TRO: The Office-stjerna Rainn Wilson snakker blant annet om livet etter døden på Beitostølen denne uka.

Foto: Arne Sørenes / NRK

I over 200 episoder har tv-serien The Office underholdt seere. En av de mest kjente ansiktene er Rainn Wilson i rolla som den arrogante og autoritære karakteren Dwight Schrute. Og om du ikke har sett ham der, husker du kanskje ansiktet fra tv-serien "Seks fot under", som har gått på NRK.

Underholder med overbevisning

RELIGION OG KOMIKK: Det er ingen motsetning, mener Rainn Willson.

RELIGION OG KOMIKK: Det er ingen motsetning, mener Rainn Willson. I hans religion handler det om å være i tjeneste for andre, og det er nettopp det han mener han er som skuespiller.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Rainn Wilson er imidlertid opptatt av mer enn å underholde. Aller mest er han opptatt av sin egen bahá'í-tro. Det er derfor han er på Beitostølen denne uka. Der har bahá'í-samfunnet i Norge sommerskole, og Rainn Wilson byr på lange foredrag om livet etter døden. Hans interesse for det åndelige er et stykke unna komikken han byr på i tv-seriene han har deltatt i. Der har han for det meste spilt korka og underlige karakterer. Han ser paradokset i nettopp det, men slår seg til ro med at folk er sammensatte og at det i bahá'i-samfunnet, så vel som i andre religiøse samfunn, er personer av alle slag.

Bruker yrket sitt i religiøs tjeneste

Rainn Wilson forsøker å bruke yrket sitt i religiøs tjeneste.

Beitostølen

BEITOSTØLEN: Mest kjent for turisme, så vel sommer som vinter. Denne uka er det imidlertid åndelige spørsmål som drøftes.

Foto: beitostolen.com

– Å bekjenne seg til Bahá'í betyr også å være til tjeneste for andre, sier skuespilleren.

Dersom han klarer å få folk til å le gjennom det han betrakter som kvalitetsunderholdning, så mener han det er en fantastisk tjeneste. Willson er glad når han hører historier om folk han har fått til å le, spesielt de som er i vanskelige livsfaser.

Nesten en fjerdedel av alle medlemmene i Bahá'í-samfunnet i Norge er på plass på Beitostølen denne uka. Når Rainn Wilson snakker sitter forsamlinga som tente lys og lytter med stor interesse. Skuespilleren kjenner seg hjemme, først og fremst fordi han er blant frender i ånden, men også fordi han føler seg litt norsk. Wilsons oldefaren kom nemlig fra Bergen. I Norge har han imidlertid ikke vært før. Besøket på Beitostølen er hans første i Skandinavia.

Rainn Wilson på Beitostølen

FRA KONTORET TIL BEITOSTØLEN: Rainn Wilson deltar denne uka på sommerskolen på Beitostølen. VIDEO:ARNE SØRENES/NRK.