Odnesbakken rives

Den tradisjonsrike Odnesbakken i Søndre Land skal rives. I 1931 satte Birger Ruud verdensrekord i bakken med 76.5 meter. 

 

Odnesbakken.
Foto: Fluberg I.L. / NRK

Knut Korsæth i interimstyret til Odnesbakken sier til Oppland Arbeiderblad at det ikke er noen interesse eller mulighet for å drive storbakken videre.

I går ble det derfor endelig bestemt å legge ned storbakken. Styret vil gi bort materialene fra hoppstillaset og dommertårnet gratis, mot at det blir fjernet. 

Knut Korseth om Odnesbakkens skjebne  

 

 

Birger Ruud
Foto: Arkiv / Scanpix

 Verdensrekord

Odnesbakken har en lang og ærerik historie i norsk og internasjonal skisport. I 1931 satte hoppkongen over alle i Norge, Birger Ruud, verdensrekord i Odnesbakken med 76.5 meter. Bakkerekorden som aldri blir slått, er på 122.5 meter. Den ble satt av Magnus Rostad 23. januar 2003.

Det siste mesterskapet i bakken var NM i 2002 da Anders Bardal ble mester. Men nå er det slutt. Bakken blir revet og området skal ryddes etter avtale med grunneieren.

Odnesbakken
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / Scanpix

 Vil du vite mer om Odnesbakkens historie, finner du det i "Boka om Land. Skihistorien i Søndre Land" som er skrevet av Kåre Kompelien, og ved å henvende deg til Land Museum 

Lands Museum Tlf: 61 11 06 87 Fax 61 11 07 31 E-post:lm@randsfjordmuseene.no