Nytt mistenkelig dødsfall i spritsaken

Politiet etterforsker et nytt mistenkelig dødsfall i spritsaken i Kongsvinger-distriktet. En mann i Sør-Odal døde i går i sin bolig.

Per Olaf Nordli

Per Olaf Nordli og politiet i Kongsvingerv etterforsker nå tre mistenkelige dødsfall.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

To menn døde denne uka ved Kongsvinger sjukehus, og politiet mistenker at de har drukket uren sprit. Tirsdag døde en mann fra Eidskog, og dagen etter døde også en annen mann fra Eidskog. De bodde nær hverandre, og politiet mistenker at de kunne være metanolforgiftet.

Politiet frykter at den metanolholdige spriten som kan ha tatt livet av to menn i Hedmark også er solgt på Romerike. Det skriver Romerikes Blad.

LES: En person død, trolig metanolforgiftet

LES: Interessante opplysninger i spritsaken

LES: Nytt dødsfall i spritsaken

LES: Kommunen følger opp rusmiljøet

Nytt dødsfall

I går døde en mann i 60-årene på sin bopel i Sør-Odal. Politiet etterforsker saken som mistenkelig, med mistanke om mulig inntak av uren sprit.

– Vi har funnet sprit som kan være uren. Det behandles som mistenkelig og er sendt inn til analyse, sier politioverbetjent Per Olaf Nordli ved Kongsvinger politistasjon til NRK

Ut fra hva politiet kjenner til, har ikke mannen fra Sør-Odal og de to mennene fra Eidskog noen tilknytning til hverandre.

Politiet har undersøkt boligen til mannen fra Sør-Odal, og har funnet sprit som sendes inn til analyse hos Kripos.

– Mannen blir sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon slik at vi også i denne saken kan få klarlagt dødsårsaken, sier Nordli.

Fredag vil politiet avhøre mannens kone.

Ikke klarlagt dødsårsak

Politiet har nå fått de foreløpige obduksjonsrapportene etter dødsfallene til de to mennene fra Eidskog. Disse rapportene gir ikke noe svar på hva mennene døde av.

SE VIDEO:

Tirsdag døde en av de to mennene i Eidskog som politiet tror har drukket metanol eller annen giftig sprit. 
De to ble innlagt på sjukehuset i Kongsvinger i helga. 
Politiet advarer folk mot å drikke sprit de ikke vet hvor kommer fra

Mann døde trolig av metanolforgiftning

– De kan verken bekrefte eller avkrefte om mennene døde av forgiftning. Endelige svar vil man ikke ha før de endelige rapportene foreligger, forteller Nordli.

Etter tre dødsfall i samme område, advarer nå politiet befolkningen i Hedmark sterkt mot å drikke sprit de ikke kjenner opprinnelsen til.

Politiet fortsetter etterforskningen av dødsfallene med avhør av vitner og familie, oppfølging av tips, innhenting av av aktuell minformasjon og bevissikring.

Nordli sier følgende om de vitneavhørene som allerede er foretatt.

– Vi jobber fortsatt med avhør og har fått opplysninger som vi jobber videre med. Det er opplysninger fra miljøet de to har vært i. De opplysningene blir kontrollert videre med nye avhør.