Både pølser og velkjent grillmat som sommerkoteletter og marinerte fileter har gått som varmt hvetebrød i butikkene, tross regnværet.
Nortura forteller at de i sommer har en salgsøkning på 5-6% av både pølser og andre tradisjonelle grillkjøttvarianter.
Kylling har solgt enda litt bedre og har en økning sammenlignet med i fjor sommer på 7%.
– Vi har et stort land, og det er ikke dårlig vær over alt til enhver tid, så vi er veldig godt fornøyd med salget hittil i sommer, sier Christian Moen, hos Nortura salg.
Han tror at folk koser seg med grillmat og godt selskap uavhengig av vær.
Trendy med kalkun
Men kalkunen har salgsøkningsrekorden med 18 % større salg enn i fjor sommer, og fuglen faller tydelig i smak hos folk, selv om det ikke er jul.
– Tidligere ble kalkun mest brukt i romjula, nå er det i større grad i bruk hele året i flere produkter, og ikke minst på grillen, sier Moen.
– Kalkun er trendy på grillen?
– Ja, det vil jeg si, kalkun er trendy sommermat i år, avslutter Moen.