Hopp til innhold

Nyter grillmat i plaskevær

Nordmenn trosser det våte været og griller likevel, skal vi tolke tallene. Nortura melder om økt grillmatsalg i sommer, sammenlignet med i fjor.

Grillspidd med kalkunfilet, anans, chilipølse av kalkun og chilipepper

Grillspidd med kalkunfilet, ananas, chilipølse av kalkun og chilipepper.

Foto: Alf Børjesson/Matprat.no

Både pølser og velkjent grillmat som sommerkoteletter og marinerte fileter har gått som varmt hvetebrød i butikkene, tross regnværet.

Nortura forteller at de i sommer har en salgsøkning på 5-6% av både pølser og andre tradisjonelle grillkjøttvarianter.

Kylling har solgt enda litt bedre og har en økning sammenlignet med i fjor sommer på 7%.

– Vi har et stort land, og det er ikke dårlig vær over alt til enhver tid, så vi er veldig godt fornøyd med salget hittil i sommer, sier Christian Moen, hos Nortura salg.

Han tror at folk koser seg med grillmat og godt selskap uavhengig av vær.

Trendy med kalkun

Men kalkunen har salgsøkningsrekorden med 18 % større salg enn i fjor sommer, og fuglen faller tydelig i smak hos folk, selv om det ikke er jul.

– Tidligere ble kalkun mest brukt i romjula, nå er det i større grad i bruk hele året i flere produkter, og ikke minst på grillen, sier Moen.

– Kalkun er trendy på grillen?

– Ja, det vil jeg si, kalkun er trendy sommermat i år, avslutter Moen.

Kalkun med eple og avokado salat

Kalkun med eple og avokadosalat.

Foto: Roy Raasholm Fauske / NRK