Hopp til innhold

Nye tips kan oppklare bildrap

Etter at familien til Halvor Sva utlovde 100 000 kroner i dusør har det kommet inn 25 nye tips i det uoppklarte bildrapet i Sør-Odal.

Bildrap i Sør-Odal

OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Politiet har snudd alle steiner for å finne sjåføren som drepte Halvor Sva. Nå håper de nye tips bidrar til å oppklare saken.

Foto: NRK

Familien har deltatt i TV-programmet Åsted Norge på TV2, som tar opp uløste drapssaker. Håpet er at det kan bidra til at saken kan bli oppklart. De har aldri fått vite hva som skjedde da noen kjørte på Halvor Sva (64) og lot han ligge igjen i grøfta i Ullernvegen i Sør-Odal 20. oktober 2012.

Jeger ble påkjørt av bil - døde av skadene

Det er en kjempebelastning å ikke ha svarene. Det er noe med det å kunne starte å bearbeide det følelsesmessige på en ordentlig måte. Det er først når du har fått alle svarene det er mulig, sier Hans Ullerlien som er talsmann for familien.

Hans Ullerlien

DUSØR: Hans Ullerlien er talsmann for de etterlatte etter bildrapet. Nå betaler de 100 000 kroner for at saken blir oppklart.

Foto: Martin Andersson / NRK

Nå har det kommet inn 25 tips, blant annet på tre navngitte personer.

Flere ble sikta i saken

Halvor Sva ble påkjørt da han var ute å luftet hunden på morgenen. Da han ikke kom hjem begynte familie og venner å lete etter han. De fant han hardt skadd i veggrøfta i Ullernvegen. Han døde kort tid etter at han ble funnet.

Har spor etter drapssjåfør

Bildrap i Sør-Odal

STAKK AV: Sjåføren stakk av etter at Halvor Sva ble påkjørt og lå alvorlig skadd.

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

Flere ble tatt inn til avhør og sikta i saken. Fire av de som var sikta i saken fikk sine saker henlagt i april 2014. I august ble saken henlagt av politiet fordi de ikke fant ut hvem som hadde kjørt bilen.

Bildrapssaken i Sør-Odal er henlagt

Uvanlig med dusør

I Norge er det ikke vanlig med dusør for å oppklare kriminalsaker. Men familien har fått støtte både fra statsadvokaten og politiet til å utlove en dusør på 100 000 kroner for den som kan få den siste brikken i saken på plass.

Da håper vi det kan være brekkstanga som får det til å vippe i vår favør, sier Hans Ullerlien som var svoger til den drepte.

Han sier at familien er takknemlig for alle tips som har kommet til politiet fra folk i bygda. Men det er vanskelig å gå rundt og vite at det er noen som vet hvem som kjørte på Halvor Sva uten at de sier fra.

Halvor Johan Sva

DREPT: Halvor Sva skulle bare lufte hunden. På turen ble han påkjørt og døde senere av skadene.

Foto: privat

Noen vet noe om saken og har holdt det tilbake. Det er de eller den vi ønsker nå skal komme med opplysninger som kan føre til at saken løses, sier Ullerlien.

Lite som skal til

Politioverbetjent Ingar Høye ved Kongsvinger politistasjon har ledet etterforskningen etter bildrapet. Politiet fikk inn 120 tips i saken og avhørte 180 vitner. De sjekket også mange biler.

Etterforskningsleder Ingar Høye ved politiet i Kongsvinger.

KAN GJENOPPTAS: Politioverbetjent Ingar Høye sier det er lite som skal til for at saken blir gjenopptatt.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Denne uka har de fått inn 25 nye tips som de nå sjekker ut.

Vi har fått inn tips på tre navngitte personer. Vi vil ikke si noe om noen av de navnene har vært involvert i saken tidligere, sier Ingar Høye.

Politiet jobber nå intenst for å finne ut om det er aktuelt med en påtalemessig avgjørelse om å hente noen inn i saken.

Flere saker fra Innlandet