Ny varetekt for overgrepssiktet lærer

Den overgrepssiktede læreren i 40-årene fra Vestoppland får fire nye uker i varetekt med brev- og besøkskontroll. Han er siktet for overgrep mot 115 barn fra hele landet.

Gjøvik tingrett

VARETEKT: Politiet vil ha videre fengsling for mannen som er siktet for overgrep mot en mengde barn. Rettssaken er forhåndsberammet i Gjøvik tingrett på nyåret.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

Politiet hadde bedt om åtte uker, men det blir altså fire uker i første omgang.

Det var VG som i helga skrev at politiet fortløpende hadde utvidet siktelsen mot mannen under etterforskingen av saken.

Mannen er blant annet siktet for voldtekt, for å ha fått barn til å kle av seg, to tilfeller av seksuell omgang med barn under 16 år og to tilfeller av misbruk av sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med barn under 16 år.

– Filmet barn med webkamera

Julie Dalsveen

OMFATTENDE: Politiet har avhørt 99 fornærmede i saken så langt, sier politiadvokat Julie Dalsveen.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Han er også siktet for overtredelse av dyrevelferdsloven ved å ha forledet barn til å ha seksuell omgang med dyr.

– I tillegg er det en rekke tilfeller der han er siktet for å ha forledet barn til å vise seg nakne eller posere på en seksuell måte via webkamera. Dette har han tatt opptak av og lagret på datautstyr hos seg, sier politiadvokat i Vestoppland politidistrikt, Julie Dalsveen.

Han har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet, og nå ber politiet om ytterligere åtte uker i varetekt.

– Vi mener at det er fare for bevisforspillelse så lenge det fortsatt er fornærmede som skal i avhør og som vi ikke vil skal bli påvirket av siktede. Vi mener også at det er fare for gjentakelse med tanke på det omfanget denne saken har fått, sier Dalsveen.

Hjelp fra 21 politidistrikter

Hun sier det er en svært omfattende sak, der de har bistand fra Kripos. Det er også oppnevnt en koordinerende bistandsadvokaten for å ivareta de fornærmede best mulig og følge opp bistandsadvokatene som fornærmede over hele landet har fått oppnevnt.

– I denne saken er det 21 politidistrikt som har bistått Vestoppland politidistrikt i etterforskningen. Det er per i dag gjennomført 99 avhør av fornærmede, og det er tatt 30–40 vitneavhør. Fortsatt gjenstår det 16 avhør av fornærmede.

Politiet har identifisert 115 personer i beslaget de har gjort. De regner med å ferdigstille etterforskningen i løpet av høsten, og saken er forhåndsberammet i Gjøvik tingrett på nyåret.