Ny strategi i kampen mot sneglene

Nå skal de ikke bare fanges og klippes i to. Nå skal restene av de døde sneglene infiseres og legges ut som giftig åte.

Brunskogsnegle

Domkirkeodden og Hamar kommune har også tidligere i sommer bedt folk om hjelp til å plukke og drepe snegler på området.

Foto: Audun Kristiansen / NRK

Domkirkeodden og Hamar kommune endrer strategi i kampen mot brunsneglene og ber folk bli med på en ny offensiv for å bli kvitt dem.

Magne Rugsveen og Lise Urset.

Direktør på Domkirkeodden, Magne Rugsveen, sammen med miljørådgiver Lise Urset i Hamar kommune. De bekjemper brunskogsnegler i Hamar.

Foto: Audun Kristiansen / NRK

– Nå er det biologisk krigføring som står for tur. Vi har tenkt å infisere brunskogsneglene med Nemaslug, som er en parasitt som tar livet av dem.

Den mest effektive måte å gjøre det på, er å plukke snegler, klippe dem i to, infiserere sneglerestene med parasitten og legge dem ut som åte for sine artsfrender, opplyser Lise Urseth i Hamar kommune.

Ba turgåere om hjelp

I sommer ble turgårere bedt om å ta med seg saks på turen og plukke med seg så mange snegler som mulig, klippe dem i to og putte dem i bøtter som kommunen satte ut.

Men nå er det altså klart for en enda mer offensiv «krigføring.»

– Om du har anledning, er det fint om du tar med utstyr til plukking, som en liten spade og saks, skriver kommunen på sine nettsider . Det skal foregå torsdag den 1. oktober. Alle som blir med får en liten belønning fra museet.

Slik gjør du:

Direktør ved Domkirkeodden på Hamar, Magne Rugsveen, klipper en brunsnegle i to. Et ledd i å utrydde sneglekolonien som har slått seg ned på museumsområdet.

Les også: