Ny og optimistisk KIL-leder

Den nyvalgte styrelederen i KIL, Jens Njøsen, sier at Kongsvinger Toppfotball har en framtid. Pengene klubben mangler, vil være på plass i løpet av uka, tror han.

Kongsvinger jubler

Kan det endelig jubles igjen på Gjemselund?

Foto: Marius Torgersrud / Scanpix

Njøsen, som var daglig leder i KIL fram til 2008, ble valgt til styreleder under det ekstraordinære årsmøtet i klubben torsdag kveld.

Kongsvinger har lenge slitt økonomisk og mangler fortsatt fem millioner kroner, men Jens Njøsen tror de økonomiske problemene vil løse seg i løpet av uka.

LES OGSÅ:

Store kutt til neste år

Budsjettet for neste sesong er klart allerede. - Ja, det var førsteprioritet for oss, sier Njøsen. - Vi måtte se om klubben hadde en økonomisk framtid.

Det har den, men framtida på Gjemselund blir ikke like lukrativ som den har vært. Til neste år skal det nemlig kuttes over 10 millioner kroner i KIL. Årets budsjett er på 25 millioner kroner, men til neste år skal dette kuttes ned til 14 millioner.

Njøsen og hans styre mener dette er et forsvarlig budsjett. Nå gjenstår bare å berge plassen i eliteserien for glomdølene, men Njøsen innser at det kanskje blir tøffere enn å redde klubbens økonomi.

KIL Toppfotball

Store kutt på Gjemselund til neste år.

Foto: KIL / KIL

- Ingenting ville glede oss mer enn om vi greier det, sier han. - Men det er klart at det blir tøft.