Ny fare for konkurs

Et inntektstap på mellom åtte og ti millioner kroner etter nedrykket til 2. divisjon, kan bety ny fare for konkurs i HamKam.

Briskeby gressbane.
Foto: Knut Sveen / NRK

Styret i den kriserammede klubben møttes for å drøfte situasjonen i den kriserammede klubben allerede i går kveld.

Taper ti millioner

Styreleder Morten A. Meyer sier til HA at klubben hadde lagt opp til et budsjett neste år på 20 millioner kroner, men at dette ikke er mulig med de rammebetingelser klubben får i 2. divisjon. Medieavtalen opphører, og tilskuerinntektene og kiosksalget vil falle stort. Til sammen gir dette en inntektssvikt på åtte-ti millioner kroner.

Daglig leder Tor Rullestad sier til NRK at nedrykket kan bety ny fare for konkurs i klubben, men at de arbeider hardt for å unngå det. HamKam ble reddet fra konkurs i siste liten tidligere i høst.

Tøffere tider

Det eneste som er klart etter tapet mot Sarpsborg 08 og nedrykket, er at det blir store forandringer i klubben som så sent som i fjor hadde et budsjett på over 50 millioner kroner i Tippeligaen. Omstillingen til et budsjett i 2, divisjon på godt under 20 betyr store endringer. Det betyr betydelig kutt over hele linja. Hvem som blir med videre av ledere, trenere og spillere, er et annet spørsmål.

Lokalt HamKam

Ti av spillerne på laget er uten kontrakt neste sesong. Daglig leder Tore Rullestad sier til NRK at han ikke vet om han fortsetter. Trener Vegard Skogheim sier han vil fortsette hvis klubben vil ha ham.

Styreleder Morten A. Meyer sier til HA at de nå vil bygge et nytt HamKam basert på lokale spillere, og spillere med et nøkternt forhold til økonomi. Meyer sier rett ut at HamKam neste år vil ha mange spillere som ikke har sin hovedinntekt fra Hamkam.