Hopp til innhold

Norges mest populære festival?

Billettene til neste års Vinjerock i Jotunheimen ble utsolgt i rekordfart – 3000 billetter ble revet vekk på under ti sekunder!

Vinjerock

NY SALGSREKORD FOR VINJEROCK: Festivalen i Jotunheimen er trolig landets mest populære festival. I fjor ble festivalpassene revet unna på ett minutt. I år tok det bare ti sekunder før Vinjerock 2015 var utsolgt.

Foto: Joakim Mangen

Festivalpassene til Vinjerock 2015 ble lagt ut for salg klokken 12:00:00. Klokken 12:00:15 var alle festivalpassene utsolgt, skriver arrangøren på Vinjerock sin hjemmeside.

– I år tok det mellom 0 og 10 sekunder å selge ut. Samtlige billetter ble servert umiddelbart hos Billettservice, sier festivalsjef Julie Forchhammer.

Dette er en ny rekord for det som kanskje er Norges mest populære festival. Festivalen har blitt arrangert på Eidsbugarden i Vang i Valdres siden 2006. I fjor ble festivalpassene utsolgt i løpet av ett minutt.

– Dette salget er bare fantastisk!

Festivalsjefen sier hun er utrolig takknemlig, og gir Vinjerock-staben og alle som er engasjert i festivalen lokalt for at de har klart å bygge opp en så populær festival.

– Det har vært et godt trykk på forhåndssalget av festivalpass på Fagernes og i Vang, og det er utrolig hyggelig. Å toppe det hele med dette salget er bare fantastisk, sier Forchhammer.

Hun legger til at salgsrekorden er ekstra luksus for en fersk festivalsjef.

Slik så det ut på kontoret til festivalarrangøren i Vang i Valdres da salgsrekorden var et faktum:

– En festival som skiller seg ut

Mats Borch Bugge.

HAR KLART Å SKAPE EN FESTIVALFAMILIE: Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, mener noe av suksessen til Vinjerock er svært lojale festivalgjengere.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, er imponert over at rekordsalget. Han mener årsaken til Vinjerocks suksess er at festivalen i fjellheimen skiller seg ut fra mange andre festivaler i Norge.

– Vinjerock arrangeres i spektakulære omgivelser. Samtidig har festivalen en tydelig profil med arrangører som er flinke på bookingsiden, sier Bugge.

Festivalgjengerne på Vinjerock er også svært lojale.

– Vinjerock har klart å bygge en familiefølelse, slik at mange vender tilbake år etter år. Roskilde-festivalen i Danmark er et annet eksempel som har klart å bygge en slik festivalfamilie, forklarer Bugge.

Kommer ikke til å legge ut flere billetter

Selv om etterspørselen etter festivalpass er enorm kommer det ikke til å bli lagt ut flere billetter for salg.

– Vinjerock skal arrangeres i naturen, men også i pakt med naturen og det gir dessverre en begrensing på hvor mange folk det er plass til der, forklarer festivalsjefen.

Men det er en mulighet å melde seg som frivillig under festivalen for dem som ikke rakk å anskaffe festivalpass i dag.

P3 Musikk har fått tak i to festivalpass som de ønsker å dele ut til en heldig vinner, som dermed kan ta med seg en venn på Vinjerock neste sommer. Du kan delta i konkurransen her:

Vinjerock 2014

FESTIVAL I FJELLHEIMEN: Vinjerock er en musikk- og friluftsfestival som foregår 1000 meter over havet på Eidsbugarden, rett i ytterkanten til Jotunheimen Nasjonalpark.

Foto: Joakim Mangen