Hopp til innhold

Nordby jr. tapte i retten

Tidligere tippedirektør Reidar Nordby jr. krevde penger for tapt inntekt av Norsk Tipping.

Reidar Nordby sparkes fra Norsk Tipping

Reidar Nordby vant ikke frem i retten.

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix) / Montasje (NRK)

Reidar Nordby jr. har tapt saken mot Norsk Tipping og må istedet betale Norsk Tippings saksomkostninger på nesten 300.000 kroner.

- Jeg er overrasket og skuffet over dommen. Jeg har ikke lest den ennå. Nå kommer jeg til å gå gjennom den med min advokat, så får vi avgjøre om vi skal anke eller ikke, sier Nordby.

Nordby sier han har vært forberedt på å måtte betale saksomkostninger.

- Deter sånn det er når man taper en sak, men det er litt skuffende, sier Nordby.

Administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping sier han er fornøyd med at de fikk medhold i retten, og derfor glad for dommen.

Han mener dette er en sak som alle parter gjerne skulle unngått rettssak rundt. Nå vil han bare avvente om Nordby anker. Nordby regner med å bruke denne uka på å vurdere om dommen skal ankes. Ankefristen er på en måned.

Les også: Ex-Tippesjef krever millioner

Strid om avtale

Det var den etterhvert så omtalte gartner-avtalen som felte tippedirektør Reidar Nordby jr. Da det ble avslørt at Norsk Tipping betalte for stell av hagen hans uten at Nordby betalte skatt av det, måtte han etterhvert ta sin hatt og gå.

En avtale ble inngått med Norsk Tipping som sikret Nordby jobb som spesialrådgiver. Denne avtalen skapte et media-sirkus og mye kritikk. Avtalen ble reforhandlet noe Nordby gikk med på. Resultatet ble en avtale som Nordby så på som dårligere for ham.

I retten hevdet Nordby at for å godta den reforhandlede avtalen hadde han gjort en muntlig avtale med Norsk Tipping som sikret han konulentoppdrag for mellom 800.000-900.000 kroner. Dette avviste Norsk Tippping.

Retten har slått fast at den reforhandlede avtalen som Nordby ville ha opphevet, er bindende for begge parter, Retten mener at det heller ikke er bevist at det forelå noen muntlig avtale mellom partene.