Hopp til innhold

Nominert til nordisk barnebokpris

Forfatter Linn T. Sunne fra Dokka fikk Brageprisen for ungdomsboka «Lille ekorn» i november. Nå har hun blitt nominert til Nordisk barnebokpris.

Linn T. Sunne

Forfatter Linn T. Sunne fikk Brageprisen for boken «Lille ekorn» i november. Nå har hun blitt nominert til årets barnebokpris av Nordisk skolebibliotekarforening for samme bok.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Lille ekorn

«Lille ekorn» handler om 14 år gamle Auroras møte med en overgriper.

Foto: Gyldendal

Forfatter Linn T. Sunne fra Dokka har hatt en suksessrik vinter med ungdomsboka «Lille ekorn».

Solgte ut førsteopplaget

I november mottok Sunne Brageprisen for «Lille ekorn», og nå har hun blitt nominert til årets barnebokpris av Nordisk skolebibliotekarforening.

– Jeg er veldig fornøyd med å bli valgt ut med den eneste norske boka i år, sier Sunne til Oppland arbeiderblad.

Boken kom ut sent i oktober, men gjorde braksuksess på kort tid. Boka har solgt ut førsteopplaget i Norge, og bare noen uker etter utgivelsen sikret ungdomsboka Sunne Brageprisen for andre gang i karrieren.

Vinneren av nordisk skolebibliotekarpris kåres i april 2013.

Hun går inn i et vanskelig og vondt tema, men fristes ikke til å dvele ved det vonde. Sunne stoler på dramatikken som ligger i temaet. Og på en enkel, men nyansert måte åpner boken opp temaet for unge lesere.

Brageprisens jury om Linn T. Sunnes «Lille Ekorn»

– Betyr at den treffer

«Lille ekorn» handler om Aurora, en 14 år gammel vellykket jente, som ikke er så interessert i gutter. Ikke før hun blir forelsket i håndballtreneren sin, som er dobbelt så gammel som henne.

Han blir revet med og forgriper seg på Aurora, og Linn T. Sunne går på en overbevisende måte inn i en ung jentes møte med en overgriper.

Forfatteren sier til OA at hun er svært glad for nominasjonen.

– Det er ekstra bra at det er folk som jobber mot målgruppa direkte som har valgt denne boka, det betyr at den treffer, sier Sunne.

Kun en forfatter fra hvert av de nordiske landene blir nominert av Nordisk skolebibliotekarforening til årets barnebokpris, så prisen er høythengende.