Kraftig vind på Dovrefjell: Kolonnekjøring på E6

Fjellovergangen har vært stengt på grunn av sterk vind. Den første kolonnen vil gå fra Dombås, opplyser Statens Vegvesen.

Trailer av vegen på Dovrefjell

E6 over Dovrefjell er stengt på grunn av krafitig vind. TIdligerer i dag var vegen stengt på grunn av denne traileren, som sto på tvers i begge kjøreretningene.

Foto: Daniel L. Jacobsen

E6 over Dovrefjell har vært stengt to ganger i løpet av dagen. Det er usikkert om veien blir åpen for kolonnekjøring utover kvelden.

I kveld ved 23-tida blir riksvei 3 stengt i Løten på grunn av berging av en trailer med kunstgjødsel som har kjørt utover veien. Omkjøring skiltes.

Riksvei 3 ved Hovdmoen nord for Rena var stengt mellom kl 17 og kl 19 i kveld etter at to biler og en elg var innblandet i en kollisjon. Tre personer ble sendt til sjukehus. En av dem med alvorlige skader. Ulykken oppsto da en av bilene svingte unna for unngå å kjøre på en elg. Bilen traff elgen og deretter en bil som kom i motsatt kjørefelt.

Sjekk veiene der du er!

Stengte veien

For andre dag på rad er det flere vogntog som sliter på det glatte føret. Ved Rudshøgda mellom Moelv og Brumunddal ble det dannet kø da et vogntog sperret deler av veien.

Tett snøfall og glatte veier gjør det ekstra vanskelig å holde seg på veien for store vogntog. Flere plasser i Hedmark og Oppland har veier blitt sperret på grunn av utforkjørsler.

En semitrailer fikk sleng på hengeren på E6 ved Rudshøgda. Dette var med på å danne køer i begge kjøreretninger.

Artikkelen fortsetter under videoen

Køer på E6

Denne semitraileren lagde lange køer på E6 mellom Moelv og Brumunddal.

Sto fast

Tidligere i dag sto en semitrailer fast på E6 ved Storhove i Lillehammer. Denne var med på å skape en farlig trafikksituasjon, ifølge politiet.
Denne semitraileren er nå parkert inntil den er skodd for vinteren.

En brøytebilsjåfør oppfordrer alle som skal over Filefjell med større kjøretøy om å bruke kjetting

Flere saker fra Innlandet