Ni nye korona-dødsfall i dag

Det er registrert ni nye dødsfall knyttet til koronaviruset i Norge fredag. Dermed er 161 mennesker totalt døde som følge av viruset.

Lillehammer helsehus

Det har blitt registrert ni dødsfall knyttet til koronaviruset i Norge i dag.

Foto: Sindre Skjevdal / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

I går døde den andre personen på et av Norges største helsehus i Lillehammer etter å ha blitt smittet av viruset.

Personen døde 16. april etter å ha vært syk i lengre tid.

– Det er en trist og alvorlig sak, men vi gjør alt vi kan for å begrense smitten, sier kommuneoverlege i Lillehammer, Morten Bergkåsa.

Lillehammer helsehus er ett av Norges største sykehjem med 180 beboere. Dette er det andre dødsfallet på helsehuset.

– Begge beboerne var eldre med underliggende sykdommer, sier Bergkåsa.

Ni dødsfall

Nok en person har dødd med covid-19 på Stavanger universitetssyukehus. Det var en mann i 70-åra fra Gjesdal som døde. Dette er det fjerde koronarelaterte dødsfallet ved sykehuset. Tre personer er innlagt på grunn av koronaviruset.

I går døde også en ny pasient ved Universitetssykehuset i Oslo. Dette er det tolvte dødsfallet ved sykehuset relatert til pandemien. Det er ikke gitt ytterligere informasjon om denne pasienten.

To pasienter døde rett før påske av koronaviruset ved Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo. Det bekrefter kommunikasjonssjefen ved sykehuset overfor VG.

En kvinne i 90-årene døde også i går kveld av koronaviruset. Hun var beboer ved Saniteten bo- og servicesenter i Drammen, og hadde underliggende sykdommer. Det bekrefter kommunen. 15 personer er til nå døde av koronaviruset i Drammen.

En mann i 60-åra døde torsdag på Orkerød sykehjem, bekrefter Moss kommune. Det er den tredje beboeren på sykehjemmet som er død etter å ha blitt smittet av korona.

Også to beboere på Metodisthjemmet i Bergen døde som følge av koronaviruset. Det opplyser Bergen kommune. Dermed er total 14 beboere på sykehus i Bergen døde.

– Metodisthjemmet har en krevende situasjon med flere dødsfall, mange syke beboere og ansatte i karantene. For å avlaste sykehjemmet og utnytte kapasiteten i andre tilbud er flere smittede beboere flyttet til spesialavdelinger for covid-19-pasienter.

Det opplyser etatsdirektør i Etat for sykehjem, Anita W. Johansen i en pressemelding.

– Vet ikke hvor smitten kommer fra

Kommuneoverlegen i Lillehammer sier det er en utfordring når korona bryter ut på institusjoner, men at de har kontroll på smitten.

– Vi har ikke fått flere pasienter som er positive tilfeller på halvannen uke. Så foreløpig ser det ut som vi har det under kontroll. Vi er nøye med å jobbe med smitteverntiltakene på institusjonen, sier Bergkåsa.

Det er også påvist smitte blant noen av de ansatte på helsehuset. Bergkåsa sier at de ikke vet hvordan smitten kom inn på institusjonen.

– Noen har sammenheng med de to pasientene som har vært syke, andre har vi oppdaget tilfeldig fordi de har symptomer på luftveisinfeksjon.

Det er trygt på helsehuset

– Alle som har vært i nærkontakt med noen av de to er satt i karantene. Alt av helsepersonell er veldig sensitive på symptomer, får de det så testes de. Dette gjelder også andre pasienter, sier Bergkåsa.

Den siste beboeren som døde hadde vært syk med covid-19 i halvannen uke.

– Det er trygt å bo på helsehuset. Dette har vi god kompetanse på, sier Bergkåsa.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 27.07.2021
1 448
Smittede siste 7 dager
22
Innlagte
799
Døde
3 412 492
Vaksinerte