Navarsete åpnet ny E6-utbygging

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) tok i dag det første spadetaket for videre utbygging av E6.

Navarsete åpner E6-utbygging

Prosjektleder Øyvind Moshagen, regionvegsjef Per Morten Lund og statsråd Liv Signe Navarsete under åpningen i dag.

Foto: Per Kollstad / Statens vegvesen

Navarsete var samferdselsminister da regjeringen startet planlegging av ny og trafikksikker E6 fra Ringebu til Otta, og hun er glad for at prosjektet endelig har byggestart.

– Som tidligere samferdselsminister kjenner jeg ennå engasjementet for en bedre og tryggere veg gjennom Gudbrandsdalen, sa Navarsete i dag.

I sin tale framhevet hun blant annet innsatsen til lokalsamfunn, politikere og ordførere i arbeidet med å bære fram dette prosjektet.

– Det er god grunn til å markere og feire at år med engasjement, arbeid og planer nå betyr spaden i jorda, sa statsråden.

Kunne endelig kutte snora

Under et folkemøte i Sør-Fron i 2006 ble Navarsete overrakt over 20.000 underskrifter med krav om ny E6 i Gudbrandsdalen. På samme måte lovet statsråden penger til prosjektet.

Landsmøte for Senterpartiet

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete under Senterpartiets landsmøte tidligere i år.

Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Derfor var det på en måte en sirkel som ble sluttet da Navarsete, sju år senere, endelig kunne kutte snora som markerte anleggsstarten på den 34 kilometer lange strekningen mellom Frya og Sjoa.

Navarsete avsluttet dagens tale med å takke fagpersonellet og vegarbeiderne, og ønsket dem lykke til med utbyggingen av E6.

– Statens vegvesen, entreprenørene og de med skitt på støvlene: lykke til! Uten deres kompetanse når vi ikke målet om en veg for framtiden.

Forbikjøringsfelt og midtdelere

Utbyggingen er planlagt ferdig i 2016. Ifølge Statens vegvesen vil da strekningen bli mer trafikksikker, og inneholde både forbikjøringsfelt og midtdelere.

Strekningen er den første av to utbyggingsetapper på E6 mellom Ringebu og Otta. Håpet er at arbeidet med andre etappe kan starte straks vegen mellom Frya - Sjoa er ferdig.