Hopp til innhold

Nammo-sjefen glad for at ammunisjonskontrakten økes: – Svært viktig

Nammo-sjef Morten Brandtzæg sier at den styrkede ammunisjonskontrakten med regjeringen gir dem evne til å styrke produksjonskapasiteten.

Regjeringen har bestilt langtrekkende artilleriammunisjon fra produsenten på Raufoss. Nå økes kostnadsrammen betydelig.

– Jeg er glad for at norske myndigheter nå vil øke bestillingen av ammunisjon fra 2,6 til 4,2 milliarder kroner. Dette er en svært viktig kontrakt som vil gi økt aktivitet på Raufoss de kommende årene. Den gir også forutsigbarhet og øker Nammos evne til å styrke produksjonskapasiteten. Ammunisjonen vil i tillegg gi Hæren mer slagkraft og rekkevidde, sier Brandtzæg til NTB.

Produksjonskapasiteten til vestlige våpenprodusenter er blitt sett på som et svært viktig element i utmattelseskrigen i Ukraina, som langt på vei kan bli avgjort av hvem som klarer å produsere nok våpen og ammunisjon raskest.

– Jeg er stolt av arbeidet som utføres av dyktige og motiverte kolleger her på Raufoss, og i alle de elleve landene der vi er til stede. Krigen i Ukraina er et mørkt og forferdelig bakteppe, men vi gjør en viktig jobb med å få levert det våre norske og allierte kunder trenger, sier Brandtzæg.

Nammo vil av sikkerhetshensyn ikke gå i detalj på spørsmål om produksjonskapasitet, hvor raskt de kan levere eller hvor mye.

(©NTB)

Nammo-gruppen
Foto: Arne Sørenes / NRK

Flere saker fra Innlandet