Nabo til siktet: – Det var ikke så uventet

Vidar Løkken drakk onsdag kaffe med 69-åringen som senere på dagen skjøt og skadet en politimann. Han er ikke overrasket over den dramatiske hendelsen.

Vidar Løkken står ute på gårdsplassen sin på Vinstra.

- SNILL OG GREI: Nabo Vidar Løkken kaller mannen som er siktet for drapsforsøk for snill, grei og hjelpsom og sier han aldri har vært redd for ham noen gang før.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Løkken er nabo med mannen og kjenner ham godt fra gammelt av. Onsdag formiddag var han på besøk hos 69-åringen som nå er siktet for forsøk på forsettlig drap. Ifølge Løkken var mannen i ubalanse.

– Det var tragisk det som skjedde, men det var ikke så uventet. For jeg var nede hos vedkommende i går og drakk kaffe og skulle ha ham hit for å brøyte gardsplassen min. Og han var ikke bra. Jeg satt der bare i fem minutter, forteller Vidar Løkken.

Mannen kom litt senere og brøytet gardsplassen hans, og han dro deretter sin vei.

– Og så skjedde det der i går kveld. Da var gardsplassen her full med politi. Da visste jeg nesten hundre prosent sikkert hva som hadde skjedd, sier Løkken.

– Snill, grei og hjelpsom

Han kaller mannen for snill, grei og hjelpsom og sier han aldri har vært redd for ham noen gang før.

– Vi er naboer fra gamledager. Jeg har kjent ham i mange, mange år. Da jeg drakk kaffe med ham så jeg at det ikke var lenge før det skjedde ett eller annet - et sammenbrudd eller noe. Han var helt håpløs i går, forteller Løkken.

Den siktede ble torsdag tvangsinnlagt på en psykiatrisk institusjon i Oppland. Det ble holdt fengslingsmøte i Sør-Gudbrandsdal tingrett torsdag ettermiddag, og en avgjørelse derfra er ventet senere på kvelden eller fredag morgen.

Gudny Hagen står på trappa utenfor huset sitt.

SATT I BAKSTEKJELLEREN: 76 år gamle Gudny Hagen gjorde som politiet ønsket og tok tilflukt i kjelleren sin, mens politiaksjonen mot en nabo pågikk.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Gjemte seg i kjelleren

Mens det pågikk en storstilt aksjon mot mannen som skjøt en politimann på Vinstra onsdag kveld, fikk nabo Gudny Hagen beskjed om å gjemme seg i kjelleren.

– Det var litt skummelt. Jeg synes det. Jeg satt på baksterommet nede i kjelleren, forteller 76-åringen til NRK.

Der satt hun i flere timer mens den dramatiske aksjonen pågikk noen hus bortenfor. Gudny forteller at hun ble litt redd da politiet ved 2215-tiden om kvelden varslet henne om hva som pågikk

– Det var politiet som ringte og fortalte det. Politimannen lurte nå bare på hvem jeg var og slikt, og om jeg var naboen hans. Han sa at jeg måtte være forsiktig, og hadde jeg en kjeller så skulle jeg gå dit, forteller Gudny.

Hørte noen banke på

76-åringen gjorde som politiet ønsket og tok tilflukt i bakstekjelleren sin. Mens hun satt der, hørte hun noen som banket på huset hennes, men hun våget ikke å gå opp av kjelleren av frykt for hvem det kunne være.

– Jeg satt der til jeg ble så kald at jeg måtte opp igjen. Det ble nok kanskje ett par timer jeg satt der, sier Gudny til NRK.

Hun forteller at hun aldri tidligere har vært redd for den 69 år gamle naboen som nå er siktet for å ha skutt en politimann. Men akkurat i natt var hun likevel litt redd da det hele stod på.

– Jeg fikk ikke sove vet du. Jeg var så oppspilt. Men i dag har jeg det bra, sier hun.