Tok seerne med storm - nå kommer det mer

«Nora», «Simen» og «Lars» står ovenfor virkelighetsnære mysterier i Skjåk når den andre sesongen av Trio-serien nå spilles inn i bygda.

Trio-Odins gull

LØSER MYSTERIER: «Nora». «Lars» og «Simen» var på jakt etter Odins gull i den første sesongen av Trio-serien. Nå er det cybergullet som er i fokus.

Hovedrolleinnehaverne og statistene sitter samlet i et klasserom på Nordberg skule i Skjåk. Her er opptakene til andre sesong av Trio-serien i full gang. Mens den første sesongen bygde på en myte om en vikingskatt i Skjåk, er den andre sesongen mer virkelighetsnær.

– Det er mye fokus på data i denne sesongen, noe mange er opptatt av, forteller Oskar Lindquist som spiller «Simen» i serien.

Sammen med Naomi Hasselberg Thorsrud og Bjørnar Lyfoss Hagesveen, utgjør han trioen som har tatt seerne med storm. Over 60 prosent av målgruppen - barn mellom 7 og 11 år, fulgte den første sesongen, Trio - Odins gull, på tv.

Nå er serien også nominert til Gullruten for beste barne- og ungdomsprogram.

Andre sesong av Trio-serien spilles nå inn i Skjåk.

NY SESONG: Trio-Cybergullet er oppfølgeren til Odins gull og spilles også inn i Skjåk.

Får opp øynene for Skjåk

Både skuespillerne og innspillingsstedet i Oppland har fått merke kjendisstatusen etter at den første sesongen hadde premiere 4. januar i år.

– Det var noen jenter fra Stryn som fortalte at i sommer skal de til Skjåk. Det er jo nabokommunen, det er ikke så langt, ler locationansvarlig Aud Hove og legger til at hun håper folk legger ferien sin til Gudbrandsdalen.

Bjørnar Lyfoss Hagesveen som spiller «Lars» synes det er bra at serien spilles inn i Skjåk. Han er fra Øyer og er dermed den eneste av trioen som kommer fra Gudbrandsdalen.

– Det skulle bare mangle at det er med noen lokale, ler han og mener det har blitt spilt inn for få serier i Gudbrandsdalen.

Selv om «Lars» er den eneste av trioen med dialekt fra Gudbrandsdalen, har han selskap av de fleste statistene.

– Det er «hjelma» bra at serien spilles inn her. Det er nesten ingen som vet hvor Skjåk er, men nå endrer kanskje det seg, ler Sara Yttre fra Skjåk som spiller den populære og slemme jenta Charlotte i serien.

Blir kalt «bitch» etter serien

Tilbakemeldingene fra kjente og ukjente har strømmet inn etter at skuespillerne dukket opp på skjermen tidligere i år.

– Jeg spiller jo en «bitch» i serien, og det har jeg blitt kalt mye i ettertid av vennene mine. Det er bare gøy, da.

Sara Yttre

Også Bjørnar forteller at venner og familie i Øyer følger med på serien og er nysgjerrige på hva som skjer videre i sesong to.

I klasserommet på Nordberg skule må skuespillerne gjenta samme scene flere ganger. Det er mye som skal klaffe for at opptaket blir perfekt. Snart får også et internasjonalt publikum muligheten til å følge spenningsserien fra fjellbygda. De to første sesongene skal også sendes i Tyskland, og tredje sesong skal produseres sammen med landet i Sentral-Europa. En spillefilm er også planlagt.

Uventet suksess

Ifølge Aud Hove kom suksessen overraskende på både henne og produksjonsteamet.

– Det er helt overveldende. Vi hadde aldri forventet dette, sier hun.

Hove har ansvaret for alle statistene og innspillingsstedene og forteller at hun bare har fått positive reaksjoner fra Skjåkværene.

Episode 8

POPULÆRE: Trioen har fått smake på kjendisstatusen etter at den første sesongen ble sendt på NRK i år.

– Det er så mye velvilje i bygda. Alle stiller opp og det er enkelt å fikse ting. Det tror jeg er en fordel med å spille inn en serie på et såpass lite sted, sier hun.

Hove forteller at det er langt flere som ønsker å være med i serien enn det er plass til. Hun vil gjerne at så mange som mulig av ungdommene i bygda skal få være statister og forteller at hun har en lang liste med folk som står i kø for å få være med.

Til alle som venter utålmodig på andre sesong av serien har Hove følgende melding.

–Jeg synes den andre sesongen er mer spennende enn den første. Denne er nokså reell og inneholder også litt romantikk, avslører hun.