Mulig flytting for Tine-konkurrent

Styret i Q-meieriene kan onsdag komme til å vedta at meieriet skal selges til utlandet. Det sier administrerende direktør Bent Myrdahl til VG.

Q-melk
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

 

 Q-meieriene krever nærmere 50 millioner av staten, og truer med å selge hele eller deler av selskapet til utlandet

Tap til tross for Tine-skandalen

Under Tine-skandalen i fjor økte Q-meieriene sin markedsandel kraftig, men likevel taper de penger.

Q-meieriene, som har et anlegg i Gausdal, mener de har tapt 200 millioner kroner siden oppstarten for 8 år siden, og taper nå mellom 3 og 4 millioner kroner hver måned.

Saksøkte staten

I juni saksøkte Kavli, som eier Q-meieriene staten fordi de mener de er urettferdig behandlet i forhold til Tine meierier.

Kavli mente da at de hadde tapt 250 millioner kroner på Q-meieriene de siste ti årene.

Siden juni har Høyres stortingsgruppe oppfordret regjeringen om å gi støtte til Q-meieriene støtte for å sikre konkurransen.  Denne støtten så det ut som de skulel få da de ble tilbudt å skrive en søknad for å få en bevilgning på 47,5 millioner kroner.

Ekspedisjonssjef Leif Forsell i Landbruksdepartementet bekrefter til VG at denne søknaden aldri ble motatt, og det ble derfor ikke bevillget penger til Q-meieriene.

Utelukker ikke salg

Myrdahl kan fortelle at de ikke hadde sendt søknad på det tidspunktet,. men at dette er gjort nå. Han kan likevel ikke utelukke salg til utlandet selv om bevilgningen går i orden.