Hopp til innhold

Motorsyklist alvorlig skadet etter kollisjon

En motorsyklist skal ha pådratt seg flere bruddskader etter en kollisjon mot bil på riksvei 2, tre kilometer nord for Kongsvinger.

kongsvingerola

Ulykken ble meldt inn til politiet i Innlandet klokka 12.44 søndag formiddag. En luftambulanse kom tidlig på plass ved ulykkesstedet, på riksvei 2 mellom Kongsvinger og Roverud, og utførte førstehjelp på pasienten der.

Flere bruddskader

Motorsyklisten, en mann i 50-åra fra distriktet, er nå fraktet til Ullevål sykehus med luftambulansen, bekrefter operasjonsleder i Innlandet Politidistrikt, Sidsel Svarstad.

– Føreren av motorsykkelen er hardt skadet, men stabil. Han har lårbeinsbrudd, brudd i armen, ribbeinsbrudd og hjernerystelse, sier Svarstad.

Motorsyklisten var ved bevissthet da luftambulansen kom til stedet.

Uklart hendelsesforløp

Politiet vet foreløpig ikke hva som skjedde da bilen og motorsyklisten kolliderte.

– Motorsyklisten har kjørt mot nord, bilisten mot sør. De har kollidert omtrent midt i veien i en slak kurve, sier Svarstad.

Politiet er ved 14.15-tiden søndag i ferd med å avslutte vitnesamtaler og tekniske undersøkelser på stedet.

Ikke mistanke om rus

I bilen satt det fire personer. Tre av dem ble sendt legevakt for sjekk, men ifølge politiet framstod personene som fysisk uskadd. Det er ikke mistanke om at verken motorsyklist eller bilføreren, en mann født på 1990-tallet, har kjørt i påvirket tilstand.

Riksvei 2 har vært stengt i begge retninger, og det har tidvis vært lange køer. Ifølge politiet er både bil og motorsykkel i ferd med å bli fjernet fra veien, og politiet regner med at riksvei 2 snart åpnes for trafikk igjen.

Flere saker fra Innlandet