Hopp til innhold

– Har hatt vondt i magen i hele dag

Etter nominasjonsmøtet i Oppland Frp lørdag står Morten Ørsal Johansen fortsatt som partiets toppkandidat til en plass på Stortinget. En lettet Johansen kunne innrømme at han var svært nervøs før avstemmingen.

Morten Ørsal Johansen slipper jubelen løs etter å ha vunnet nominasjonskampen

Nominasjonsmøtet i Oppland Fremskrittsparti har talt; de vil fortsatt ha Morten Ørsal Johansen på førsteplass på lista til stortingsvalget. Det har vært en åpen nominasjonsstrid i partiet etter at fylkesleder Harald Eivind Bakke fra Gausdal utfordret førsteplassen.

Dagens møte på Honne avgjorde saken; Ørsal Johansen fikk 32 stemmer, Bakke fikk 16.

Hadde vondt i magen

– Jeg er veldig lettet og utrolig glad, sier Morten Ørsal Johansen. Han innrømmer at han var mer spent på forhånd enn han ville innrømme. – Jeg hadde vondt i magen og var usikker før møtet, det var ikke gitt på forhånd hvordan dette ville gå, sier han.

Han sitter nå i sin andre periode på Stortinget.

Avviser maktkamp

Fylkesleder i Frp, Harald Eivind Bakke fikk 16 av stemmene på nominasjonsmøtet. Han synes ikke at Ørsal Johansen har gjort noen dårlig jobb på Stortinget til nå, men utfordret ham likevel på førsteplassen. Han avviser at det har foregått en maktkamp i fylkespartiet.

Harald Eivind Bakke

UTFORDREREN: Harald Eivind Bakke utfordret førsteplassen til Oppland Frp

Foto: Knut Røsrud / NRK

Maktkampen er i stor grad medieskapt, Morten og jeg har vært i kontakt og har hatt en god tone hele tiden. Jeg hadde lyst på Stortingsplassen, men det betyr ikke at jeg synes Morten har gjort noen dårlig jobb, sier han.

–Harald Eivind og jeg skal ha et godt samarbeid framover, det skal vi klare fint sier Ørsal Johansen.

– Uenigheten sitter ikke veldig dypt, den har dreid seg om nominasjonen og personer, men politikken står fast uansett, sier han.

Morten Ørsal Johansen og Silje Diserud

FØRSTE OG ANDREPLASS: Silje Diserud fra Nord- Aurdal kom på andreplass på stortingslista til Oppland Frp

Foto: Knut Røsrud / NRK

Oppland Fremskrittsparti valgte Silje Diserud fra Nord-Aurdal til andreplassen på fylkestingslista, mens Astrid Gaasand fra Lillehammer kom på tredjeplass.

Flere saker fra Innlandet