Hopp til innhold

Moro på isen med dyrt glis

– Her kan vi kjøre av banen uten å ødelegge bilen, sier Stein Tveten fornøyd. Og det kan jo være greit, når bilen koster seks millioner kroner.

Iskjøring på Losna

I full fart på Losna med bil til seks millioner kroner.

Stein Tveten

Stein Tveten kjører til daglig motorsport i Tyskland.

Foto: Jørn Nordli / NRK

Det er produsert bare 74 eksemplarer av den håndlagde bilen Wiesmann. I helga var den nyeste av dem på isen på Losna i Gudbrandsdalen.

– Denne er helt ny. Den har 685 hester og koster seks millioner kroner, forteller Stein Tveten fra Aesthetic racing. Han er opprinnelig fra Nittedal, og bor nå i Tyskland hvor han kjører motorsport.

Seks millioner kroner

– Men der nede får vi ikke testet sånn som vi kan få gjort det her. Vi kan dra på uten å risikere skader.

Grunnmodellen av Wiesmann GT5 koster fire millioner kroner. Bilen som kjørte på Losna i helga hadde ekstrautstyr for ytterligere to millioner, og dermed en totalpris på seks millioner. 0-100 km/t gjør den unna på 3,9 sekunder.

Bilen er så spesiell at det måtte spesiallages hjul før den kunne kjøre på is. Det fikk racing-teamet hjelp til fra et verksted på Lunner på Hadeland.

936 hester

Created by InfoDispatcher

Se hva som skjer når 936 hestekrefter ikke vil samarbeide med eier Leif Nilsen.

Men Wiesmann-bilen er ikke den eneste spesielle bilen som hele helga har fått leke seg på Gudbrandsdal-isen. Leif Nilsen eier en gammel rallycross-bil som svenske Kenneth Hansen har kjørt EM i rallycross med.

– Nå har bilen ny motor på 3,6 liter, med 936 hester og firehjulstrekk. Den har jeg det mye morsomt med, forteller Nilsen fornøyd.

Created by InfoDispatcher

Se veteranbiler og andre kjøretøy på isen i Gudbrandsdalen.