Mistenker at brann er påsatt

En mann er pågrepet etter at det brann i et leilighetsbygg i Stange sentrum natt til onsdag. Mannen nekter for å ha noe med brannen å gjøre.

Ingen personer ble skadet da det brøt ut en brann i et leilighetskompleks i Stange natt til onsdag. En mann er pågripet etter brannen.

Fotograf Frode Meskau.

Ved 04-tida natt til onsdag den 18. juni at det begynte å brenne i et leilighetsbygg i Stange sentrum. Alle beboere kom seg ut av huset uten skader.

Siktet for skadeverk

Ifølge politiet brant det kraftig i bygget da brannen ble oppdaget. Bygget fikk store skader, og man kan tydelig se hvor på bygget det har brent.

Brann, Stange

Bygningen fikk store skader i brannen.

Foto: Frode Meskau / NRK

I løpet av dagen i går ble en mann i 20-årene pågrepet og siktet for skadeverk ved brann. Politiet vil ikke si noe om hvorfor mannen ble pågrepet, eller hvorfor de mener det er grunn til å mistenke at brannen er påsatt.

– Han er foreløpig siktet for skadeverk. Vi mener det er skjellig grunn til mistanke at han har utført dette skadeverket. Videre etterforskning vil vise om det er grunn til å utvide siktelsen mot mannen, sier politiadvokat Barbro Røkenes.

Nekter straffskyld

En utvidelse av siktelsen kan bety at mannen kan bli siktet for mordbrann, siden det befant seg folk inne i huset da det begynte å brenne. Fortsatt gjenstår det altså vitneavhør og tekniske undersøkelser før det blir klart hva som skjer videre.

Mannen er fortsatt i politiets varetekt, og ble avhørt i går. Det skal også utføres flere tekniske undersøkelser i løpet av dagen, og politiet vil da ta stilling til om siktelsen skal utvides, om han skal varetektsfengsles eller om han slippes fri.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier Røkenes.