Hopp til innhold

Millionbil stjålet rett foran øya på eier

– Jeg hadde en ekkel følelse av at noen sto og fulgte med meg da jeg gikk inn i huset, forteller Pål Henrik Kristiansen fra Brumunddal. Luksusbilen hans ble stjålet rett foran øya på han natt til lørdag.

Millionbil stjålet i Brumunddal

Denne Audien ble stjålet rett foran nesa på bileieren i Brumunddal natt til lørdag.

Foto: PRIVAT

Nå er bilen, en svart Audi Q7, søkk borte. Både Kristiansen sjøl og politiet lette i flere timer natt til lørdag etter bilen.

Slo til da lyset slokka

Pål Henrik Kristiansen og samboeren bor 3 km fra Brumunddal sentrum, mot Ringsakerfjellene. Ved 1-tiden på natta hadde Kristiansen akkurat vært i bilen for å ordne noe, men gikk inn i huset.

– Jeg hadde en fæl følelse av at jeg var overvåka da jeg var ute. Jeg tenkte kanskje det var en elg som sto og fulgte med meg fra skogholtet ved huset, forteller Kristiansen.

Han gikk inn i huset. Da samboeren slokka lyset på soverrommet, hørte hun skritt i grusen utenfor huset. Så hørte de at motoren på bilen starta opp.

– Det virker som om den eller de som tok bilen hadde stått og fulgt med oss for å slå til akkurat da, sier han.

Han så ut og så Audien som har en nybil-verdi på 1,4 millioner kroner forsvinne nedover gårdsplassen. Kristiansen skyndte seg ut og satt seg i den andre bilen paret har og kjørte etter. Han ringte politiet for å varsle om tyveriet.

Søkk borte

Pål Henrik Kristiansen mista synet av bilen i et kryss, og kjørte mot Brumunddal sentrum. Der snakket han med noen «rånere» for å høre om de hadde sett bilen.

– De hadde ikke sett en eneste bil passere. Politiet så ikke snurt av bilen, og jeg fikk hjelp av flere til å lete fra flere retninger ut av Brumunddal, men ingen så den, sier han.

Politiet sa at bilen kanskje hadde blitt kjørt mot fjellet, og blitt gjemt i skogen. Derfor lette Kristiansen i flere timer på skogsbilveger uten hell.

– Dette er jo en type bil det ofte er bestillingstyveri på, men det står mange av dem i Oslo. Jeg skjønner ikke at noen reiser til Brumunddal for å stjele den, sier Kristiansen.

Politiet opplyser at de ikke har fått noen tips om at noen har sett bilen. Andre politidistrikt er varsla om biltyveriet i tilfelle den skulle dukke opp utenfor Hedmarken.