Mette Marit delte ut manuspris

Lillehammer (NRK): Kronprinsessen besøkte studentfestivalen fredag. I tillegg til å dele ut pris, fikk Mette Marit treffe flere av festivaldeltakerne.

Mette Marit møter ungdommer på kulturhuset Banken

SAMTALE: Kronprinsessen møtte ungdommer på kulturhuset Banken i Lillehammer.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

Kronprinsessen ankom Lillehammer kino like før klokken 12 fredag. Der fikk hun se vinnerfilmen i kategorien UNG og benyttet muligheten til å gratulere festivalen som i år fyller 30 år.

– Først og fremst må jeg få lov til å gratulere jubilanten og alle dere som er her på festivalen, sa kronprinsessen fra talerstolen.

Amandus startet onsdag denne uken og pågår frem til søndag. Arrangørene har i år fokus på manuskript som kunstform og arrangerer derfor egen manuskonkurranse og manusverksted.

Møtte unge kunstnere

Flere priser skal deles ut i løpet av festivalen, blant annet Manusprisen Ung som ble delt ut av festivalens høye beskytter kronprinsesse Mette Marit.

Etter filmvisning og prisutdeling på Lillehammer kino besøkte kronprinsessen Kulturhuset Banken hvor det var verksted i regi for ungdom 15–20 år. Hun fikk møte og samtale med flere av deltakerne på festivalen.

Kronprinsesse Mette Marit snakker med ungdommer på Kulturhuset Banken

TETT PROGRAM: Kronprinsessen fikk se film og besøkte Kulturhuset Banken under besøket i Lillehammer.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

30-årsjubileeum

Den fem dager lange festivalen består av kurs, seminarer, prisutdelinger og visning av filmer laget av ungdom og studenter.

Festivalen ble til etter at Amandusfestivalen og Den norske studentfilmfestivalen i fjor ble slått sammen. Amandsusfestivalen ble opprettet i 1987 og feirer dermed 30 år i år.