Hopp til innhold

Megler fikset på husbilder

Eiendomsmegleren Notar i Lillehammer fjernet generende kraftlinjer fra bildet i en boligannonse.

- Det er svært betenkelig å manipulere bilder i boligannonser når det endrer virkeligheten, sier Finn Tveter i Norske Eiendomsmegleres Landsforbund. 

En uke var huset på Lillehammer avbildet i boligannonsen med kraftlinjene som strekker seg over tomta. Uka etter var kraftlinjene retusjert bort. 

Ville ha penere bilde

- Kraftledningene er tatt vekk for at det skal bli et penere bilde, lettere å se og for at det ikke skal være noen forstyrrende elementer i bildet, sier eiendomsmegler Gorm Denstad ved Notar på Lillehammer.

Eiendomsmegler Gorm Denstad mener det er greit å manipulere bilder av boliger, så lenge orginalbildet også er tilgjengelig. Men etter en sjekk på internett hos eiendomsmegleren viser det seg at det bare er det manipulerte bildet som ligger ute.

Brudd på loven

- Dette grenser helt klart mot lovbrudd, sier Finn Tveter i Norske Eiendomsmegleres Landsforund. Hvis kraftledningene er fjernet med viten og vilje for at det skal se penere ut, så er det ikke lov. Da er det villedende markesføring, sier Finn Tveter.

Notar på Lillehammer vil fortsette å bruke det manipulerte bildet av boligen og tomta, altså det uten kraftledninger. Men Gorm Denstad lover at orginalbildet skal bli lagt inn igjen i annonsen på internett i tillegg.  

Flere saker fra Innlandet