– Hadde fremtiden og drømmene foran seg

GJØVIK (NRK): Flere hundre elever og ansatte på Gjøvik videregående skole var i dag samlet for å minnes Oscar André Ocampo Overn som døde 4. november.

Oscar André Ocampo Overn

MINNES: Familien har valgt å gå ut med dette bildet av 15 år gamle Oscar André Ocampo Overn etter voldshendelsen hjemme i familiens bolig på Østre Toten 9. oktober.

Foto: Privat

– Vi kjenner at ordene ikke strekker til. Våre tanker går til familien og Oscar Andrés nærmeste venner.

Det sa sogneprest i Hoff kirke på Toten, Eystein Elde, da han holdt tale under minnestunden på Gjøvik videregående skole tirsdag formiddag.

Nesten samtlige av skolens 1200 elever og lærere deltok på den halvtimeslange seansen i gymsalen. 15-åringen døde av skadene faren påførte ham under en voldshendelse i familiens hjem på Kapp for snart fem uker siden.

– Så godt å se så mange samlet for å minnes Oscar, sa rektor Marie Gudlaug Holenbakken da hun åpnet minnestunden.

Oscar André Ocampo Overn rakk kun å gå to måneder på videregående før han ble påført livstruende skader 9.oktober. Tenåringen gikk i førsteklasse på helse- og oppvekst og flere av medelevene skrev tirsdag sine hilsener i en minneprotokoll.

– Han hadde fremtiden og drømmene foran seg, sa sognepresten.

Medelvene sørger over Oscar André Ocampo Overn

MINNESTUND: Elevene og ansatte på Gjøvik videregående skole var tirsdag samlet til minnestund i skolens gymsal for å minnes 15-åringen.

Foto: Ragnhild Moen Holø / NRK

Reaksjonene strømmer inn

På 15-åringens minneside på nettet har både venner og ukjente skrevet sine siste hilsener til tenåringen. Meldinger som «hvil i fred» og «gråter for deg» går igjen på siden som nå har flere hundre innlegg.

Mange har også publisert sinte meldinger mot guttens far. Meldingene har vært av en slik karakter at begravelsesbyrået må forhåndsmoderere siden, skriver Oppland Arbeiderblad.

Har erkjent straffskyld

15-åringens far er siktet for drap og seksuell omgang med barn under 14 år. Den fornærmede er den nå avdøde gutten. Mannen erkjenner straffskyld for begge punktene.

Han er også siktet for frihetsberøvelse av guttens mor.

Etterforskningsleder John Eivind Melbye opplyser at politiets analyser stemmer med det den siktede mannen har forklart i avhør.

Oscar André Ocampo Overn bisettes i Hoff kirke i Østre Toten på fredag.

Politi Kapp

ÅSTEDET: Politiet gjorde undersøkelser på åstedet etter at den første meldingen om hendelsen kom inn på morgenkvisten 9. oktober. Et større område ble sperret av rundt familiens hjem på Kapp.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK