Hopp til innhold

McDonalds trekker tilbake kjøtt

McDonalds trekker tilbake alle hamburgere som er laget av kjøtt produsert før 24. februar.

McDonalds på Lillehammer
Foto: Kari Romøren / NRK

Hamburgergiganten har bestemt seg for å trekke tilbake kjøttet fordi de vil forsikre forbrukerne om at maten de serverer er trygg.

- Vi gjør dette til tross for at kjøttet er dobbelttestet og funnet fritt for de farlige E.coli-bakteriene, sier adm.dir. Theo Holm i McDonalds Norge i en pressemelding.

Lette etter bakterier på Lillehammer

Mattilsynet var tidligere denne uken på McDonalds på Lillehammer for å lete etter E.coli-bakterien.

Fireåringen fra Oslo som døde i forrige uke etter å ha blitt smittet med E.coli-bakterien, skal ifølge VG ha spist på McDonalds på Lillehammer.

Har hentet prøver

- Vi har hentet ut prøver fra McDonalds på Lillehammer, på lik linje med mange andre steder som er inne i bildet i forbindelse med oppklaring av utbruddet, sier distriktssjef Øyvind Gaden ved Mattilsynet i Sør-Gudbrandsdal til NRK.

Ifølge VG er det også mulig at flere av de smittede barna har spist ved denne hamburgerrestauranten.

Fikk risikokjøtt

I går ble det også kjent at Mattilsynet tillot at kjøtt som kunne være smittet av dødsbakterien kunne selges til industrikunder, så fremt kjøttet ble varmebehandlet før det gikk ut til privatpersoner.

Gilde-selskapet Terina har levert storfekjøtt til McDonalds-hamburgerne.

 

Flere saker fra Innlandet