Hopp til innhold

Måtte hoppe ut av vinduet

Fem utenlandske gjestearbeidere reddet seg selv ut fra en dramatisk brann i det gamle skolebygget på Opphus i Stor-Elvdal.

Gamle Ophus skole ligger i Stor-Elvdal kommune i Hedmark. Tirsdag brant det voldsomt i bygningen, som i dag brukes som bolig, ifølge politiet.

BRUKES SOM BOLIG: Gamle Opphus skole ligger i Stor-Elvdal kommune i Hedmark. Bygningen brukes nå som bolig, ifølge politiet.

Politiet fikk melding om brannen klokka 0725. Da brannvesenet kom til stedet var bygningen fullstendig overtent. Ved 09-tiden hadde fått kontroll over flammene, men det brant fortsatt godt på stedet.

– Vi vet ingen ting om brannforløpet, annet enn at det har startet i søndre delen av bygget, opplyser politibetjent Eirik Petterø til NRK på brannstedet.

Utenlandske gjestearbeidere

Det var fem gjestearbeidere fra Tyskland og Ungarn som var i huset da det begynte å brenne. To av dem skal ha våknet av høye smell, og oppdaget den dramatiske situasjonen som var i ferd med å utvikle seg.

– De åpnet døra og så at det stod flammer opp veggen. Da fikk de vekket de tre andre som bodde i naborommet, og alle hoppet ut vinduet, sier Petterø.

Gjestearbeiderne skulle etter planen være her i tre måneder. Ingen av de fem skal ha blitt fysisk skadet under den dramatiske hendelsen.

– Tilstanden deres er bra. De er selvfølgelig i sjokk og er lei seg over å ha mistet alt de eier og har. Men bortsett fra det så er de i god form, sier politibetjent Eirik Petterø.

Utbrent bil

Det er store skader på bygningen. Også en bil som stod utenfor huset er helt utbrent, opplyser politiet.

Sivilforsvaret bistod brannvesenet i slokkearbeidet med 6 personer, brannpumpe og slangemateriell.

Gamle Opphus skole ligger i Stor-Elvdal kommune i Hedmark. Bygningen brukes nå som bolig etter at skolen ble lagt ned i 2012. Våren 2015 ble hele skolen lagt ut for salg.

Gamle Ophus skole brenner

STARTET TIDLIG: Politiet fikk melding om brannen i gamle Opphus skole klokka 0725 tirsdag morgen.

Foto: Tore Sandberg