Matgigant redder drift av ruskafé

I dag fikk rusmisbrukere i Hamar en gladmelding. Værestedet Arbeideren sto i fare for å bli lagt ned fordi de ikke hadde penger til drift. I dag løste det hele seg med en pengegave fra Norgesgruppen.

Værestedet Arbeideren

Pengegaven fra Norgesgaven betyr fortsatt utdeling av gratismat på Værestedet Arbeideren.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

I fjor delte Værestedet Arbeideren i Grønnegata i Hamar ut 15.000 poser med gratis matvarer til folk som trengte det. Å få varm mat en gang om dagen er ingen selvfølge for alle. For mange rusmisbrukere i Hamar har redningen i flere år vært Værestedet Arbeideren.

I dag fikk rusmisbrukere i Hamar en gladmelding. Værestedet Arbeideren sto i fare for å bli lagt ned fordi de ikke hadde penger til drift.I dag løste det hele seg med en pengegave.

Matutdeling i Hamar reddet av Norgesgruppen

Koster å dele ut gratis mat

Maten får værestedet gratis fra ulike butikker i nærmiljøet. Det som ikke blir varmmat til rusmisbrukere, pakkes i poser og deles ut til andre som trenger det.


Men selv om værestedet får maten gratis, stod tilbudet i fare for å bli lagt ned. Det koster å dele ut gratis mat, og det var midler til drift som satte tilbudet i fare.
Værestedet fryktet at de måtte gi opp matutleveringen, men mandag fikk de hyggelig besøk under lunsjen. For Kirkens Sosialtjeneste betyr pengegaven fra Norgesgruppen at trengende i Hamar fortsatt vil få gratis mat hver dag.