Massivt mc-tog mot mobbing

Tusenvis av motorsyklister over hele landet markerte i dag motstand mot mobbing ved kortesjekjøring. De ville vise at de som blir eller har blitt mobba har dem på sin side.

Mc-folk mot mobbing

Toget av motorsyklister kjørte inn i Elverum sentrum midt på dagen.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Målet er at alle bevisstgjør seg sjøl om hvordan man opptrer mot andre, og at man tenker før man åpner kjeften, sier Sven Atle Kopperud fra Charity bikers mc i Brumunddal.

Se video fra paraden lengre ned i saken.

Bakgrunnen for den landsomfattende markeringen er historien om Odin som tok sitt eget liv på grunn av mobbing . MC-folk fra store deler av Hedmark og Oppland var også med på arrangementet. Det hele begynte da MC-entusiast Håvar Haaby fra Aurskog-Høland postet ideen om en MC-parade mot mobbing på Facebook for noen måneder siden.

Vil vise motstanden mot mobbing

MC-folk fra Hedmark og Oppland hadde felles markering i dag. Blant dem som møtte opp i Kongsvinger i dag var Geir Ove Bakke, Vegard Edvardsen og Kamilla Bakke Edvardsen fra Hamar.

MC-kortesje mot mobbing

Vegard Edvardsen, Geir Ove Bakke og Kamilla Bakke Edvardsen var blant dem som møtte opp for å vise sin avstand mot mobbing.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– Vi har møtt fram i dag for å vise vår avstand mot mobbing. Det er en viktig sak og det er fint å kunne markere sitt standpunkt. Odin-saken er en utrolig trist sak, sier Geir Ove Bakke fra Hamar.

– Det er dessuten viktig at de som blir mobbet, ser at de har mange på sin side. De skal vite at de ikke er alene, sier Vegard Edvardsen før turen gikk videre i kortesje til Elverum.

Mc-folk mot mobbing

Over 100 motorsyklister kjørte ut fra Brumunddal for å møte flere hundre andre motorsyklister i markeringen.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Inntektene går til arbeid mot mobbing

Arrangørene er overvelda over oppslutningen på paradekjøringen.

Det er større oppmøte enn vi kunne håpe og tru her, sier Sven Atle Kopperud fra Charity Bikers fra Brumunddal, mens han ser utover horden med motorsyklister som har møtt opp.

Created by InfoDispatcher

Motorsyklister fra store deler av Innlandet har møtt fram i Kongsvinger, Brumunddal, Lillehammer og Biri i dag. Turen gikk deretter videre til Elverum for en felles markering med blant annet appeller mot mobbing. Videre var det mc-parade til Hamar der det blant annet ble holdt et innlegg om mobbing ved Anette Trettebergstuen.

MC-folk mot mobbing

Sven Atle Kopperud fra Charity bikers MC ledet an motorsyklistene i Brumunddal.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Det koster 50 kroner å delta i MC-paraden. Inntektene går til Odinstiftelsen. Pengene blir brukt i arbeidet mot mobbing ved å spre informasjon og kunnskap om problemet.