Hopp til innhold

– En lettelse å få dommen

– Nå skal han aldri få gjøre noen noe vondt mer, sier 21 år gamle Mari. Hun er letta over forvaringsdommen som i dag falt mot elverumsmannen som var tiltalt for å ha voldtatt henne og fire andre kvinner.

Mari

I 2008 anmeldte Mari elverumsmannen for voldtekt. I dag falt forvaringsdommen mot ham i Sør-Østerdal tingrett.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

I 2008 anmeldte ei ung kvinne en mann fra Elverum for voldtekt. Vinteren 2012 ble saken rullet opp og i dag falt dommen mot elverumsmannen – en av norgeshistoriens strengeste voldtektsdommer.

– Akkurat nå kjenner jeg at rettssaken har vært verdt det. Selv om det har vært en stor påkjenning underveis, sier 21 år gamle Mari som anmeldte mannen i 2008.

Hun er en av de fire kvinnene, mannen er dømt for å ha dopet ned og voldtatt. Hun fulgte rettssaken gjennom de tre ukene den ble behandlet i Sør-Østerdal tingrett.

– Det var tungt å følge saken. På mange måter ble det som å gjenoppleve alt som skjedde den gangen, sier hun.

15 års forvaring

Aktor Iris Storås la ned påstand om 15 års forvaring for mannen. Retten gav henne medhold.

– Da jeg anmeldte ham var det mye fordi jeg visste at det var andre jenter før meg og at det kom til å bli andre jenter etter meg. Det er en stor lettelse å tenke på at han ikke han få gjort noen noe vondt mer, sier Mari.

En av dagene falt hun sammen i retten. Noe hun selv omtaler som en reaksjon på hele prosessen. Hun ser fram til å kunne legge saken bak seg.

– Jeg fikk mye hjelp etterpå og nå ser jeg fram til å starte på nytt. Komme tilbake i jobb, ta vare på sønnen min, være sammen med familie og venner, sier hun.

Anker dommen

Mannens forsvarer, Steinar Thomassen, meldte kort tid etter at dommen hadde falt, at mannen anker dommen.

– Dommen er streng. Tiltalte har tatt dommen med fatning og har gitt uttrykk for at han kommer til å anke alle sider av dommen, sier han.

I tiltalen varslet statsadvokaten at det ville bli lagt ned påstand om 12 års forvaring, men under rettssaken økte aktor Iris Storås dette til 15 års forvaring, En påstand som hun altså fikk medhold i.

– Jeg tror ikke at han kommer ut igjen. Han kan ikke få gjøre flere jenter vondt, sier Mari.