Hopp til innhold
Maren Lundby
Foto: Masanori Takei / AP

Maren Lundby

 • Drømmestart for regjerende mester Maren Lundby i VM-storbakken

  Maren Lundby fant seg til rette storbakken i Planica fra første sekund. Den regjerende verdensmesteren viste muskler på trening og fikk håp om medalje.

  Tirsdag morgen gjorde kvinnehopperne sine tre første treningshopp i storbakken. For regjerende mester Maren Lundby ble det en særdeles hyggelig opplevelse.

  Bøverbru-jenta åpnet med et hopp på 127,5 i første treningsomgang. Med det var hun femte best. Hjemmehåpet Nika Kriznar var best med 131,5 meter.

  I treningsomgang nummer to var igjen Kriznar best med 134 meter. Der endte Lundby på tredjeplass med et meget solid svev på 131 meter. Med det var hun nest lengst av samtlige. Østerrikske Eva Pinkelnig snek seg rett foran henne på poeng.

  Dermed ble Lundby nummer tre i omgangen.

  I omgang nummer tre gjorde veteranen et kanonhopp på 133,5 meter.

  Den norske hoppdronningen har sakte, men sikkert jobbet seg målrettet tilbake i hopptoppen denne sesongen. I normalbakkerennet i VM endte hun på en sterk sjetteplass og gjorde sin beste konkurranse på to år.

  Nå kan det se ut til at totningen har funnet formen til storbakkerennet i VM.

  Lundby mener hun skal ha enda bedre forutsetninger for å lykkes i den store bakken sammenlignet med den lille i Planica.

  – Jeg liker å tro det selv, i hvert fall. Jeg tror jeg har en måte å hoppe på som gjør at hvis jeg treffer bra med det tekniske, flyr jeg bra. I tillegg har jeg et utstyrsoppsett som er enda bedre med tanke på å fly langt. Jeg har jobbet en del med det, sier hun til NTB.

  Det er kvalifisering for kvinner til hopp stor bakke i kveld kl. 18.30. Det sendes i NRK2.

  VELDIGE GODE TRENINGSHOPP: Drømmestart for regjerende mester Maren Lundby i VM-storbakken – viste medaljeform på trening.
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Hopper av verdenscupen

  Maren Lundby hopper av verdenscupen i jakten på å komme tilbake til noe som ligner gamle prestasjoner, etter 22. og 21. plass i helgas to renn på Lillehammer.

  -Utviklingen er positiv og det går i riktig retning, men fortsatt mangler det en del på at jeg kan kjempe i toppen, sier Maren Lundby til OA.

  Maren Lundby
  Foto: Frode Fjerdingstad / NRK
 • Lundby satser mot OL i 2026

  Skihopper Maren Lundby dropper årets sesong og OL i februar, men varsler at hun satser mot vinterlekene i 2026 i Italia. Det sa hun da hun deltok i God Morgen Norge på TV 2 mandag.

  – Det er planen, ja, svarte hun på spørsmål om målet da er å være på seierspallen.

  OL i 2026 arrangeres i Milano og Cortina d'Ampezzo i Italia. Da vil Lundby være 31 år. Tidligere denne uken bekreftet hun overfor NRK at hun står over den kommende sesongen hovedsakelig fordi hun sliter med å holde vekten nede.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Maren får ros for vektutspill

  OL-håpet Maren Lundby er modig, mener organisasjonen Sunn Idrett.

  I går fortalte skihopperen til NRK at det ikke er noen sunn og forsvarlig måte å slanke seg nok til å delta i OL I Beijing.

  Kristin Lundanes Jonvik i organisasjonen i Sunn Idrett, sier det har vært et vanskelig valg for Lundby.

  Kristin Lundanes Jonvik
  Foto: Kristin Lundanes Jonvik
 • Leit for Maren sjøl

  Sportssjef på hopplandslaget, Clas Brede Bråthen er lei seg for at regjerende OL-mester Maren Lundby ikke blir med i OL i vinter.

  Lundby sto fram her i NRK i går kveld og fortalte at hun sliter med vekta og at hun ikke er villig til å slanke seg på en uforsvarlig måte for å bli mesterskapsklar.

  Bråthen sier laget mister sin ubestridte ener og kaptein, men at det er aller mest leit for Lundby sjøl.

  Hoppuka, verdenscup hopp
  Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

Flere saker fra Innlandet