Hopp til innhold

Mannen kan likevel rekke fødselen

UDI innvilger likevel søknaden til ektemannen til høygravide Rabia Sheikh fra Pakistan. Nå håper hun å få føde med ektemannen ved sin side.

Rabya Sheikh

Rabia Sheikh har termin om to uker og har måtte klare seg gjennom hele graviditeten uten mannen.

Foto: Anne Storaunet / NRK

Onsdag fortalte NRK om lillehammerkvinnen som venter barn om to uker og som fortviler fordi ektemannen ikke har fått innvilget oppholdstillatelse.

Men nå har UDI snudd og den pakistanske ektemannen kan rekke fødselen.

– Nå er jeg så glad at jeg ikke har ord. UDI har skilt oss så lenge. Nå håper jeg mannen min får visum raskt, så han rekker fødselen, sier Rabia.

Det er snart ett år siden Rabia Sheikh (24) og ektemannen giftet seg i Karachi. Men han har ennå ikke kommet til Norge. Utlendingsdirektoratet har avslått mannens søknad om opphold, fordi de mener Rabia tjener for lite til at hun kan ta vare på ektemannen.

– Det har vært veldig tungt, sa Sheikh, som gjerne skulle hatt med seg mannen på legebesøk og handling av barneklær.

(Se Tv-saken her. Artikkel fortsetter under.)

Video Ektemannen rekker kanskje fødselen

–Bruker altfor lang tid

Familiens advokat er opprørt over UDI sin måte å behandle slike saker på.

– UDI har egentlig 11 måneders saksbehandlingstid på klagesaker. Nå er saken avgjort allerede etter 5 måneder, trolig takket være oppmerksomheten den har fått. Denne saken viser at UDI bruker altfor lang tid i enkelte saker. De klarer ikke å skille mellom enkle saker og mer kompliserte, sier familiens advokat, Trygve Tveter.

Trygve Tveter

Ekteparets advokat, Trygve Tveter.

Foto: Trygve Tveter / NRK