Hopp til innhold

Mann varetektsfengslet etter at mann ble skutt i låret

En mann i 30-årene er varetektsfengslet i to uker etter at en mann ble skutt i låret i Eidskog tirsdag. Han nekter straffskyld.

Glåmdal tingrett

GLÅMDAL TINGRETT: En mann i 30-årene er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter etter at en mann ble skutt i låret på Magnor. Han er fengslet i to uker.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Den andre siktede i saken blir avhørt torsdag ettermiddag, og det blir vurderer om også han skal varetektsfengslet.

Det var tirsdag kveld at politiet fikk melding om at noen hadde hørt skudd ved travbanen på Magnor i Eidskog. Det viste seg at en mann hadde blitt skutt i låret, og to menn ble raskt etterlyst.

– Pågrepet rett menn

Etter en intens politijakt ble en av mennene pågrepet ved 12-tida på onsdag, senere på kvelden ble den andre mann pågrepet. Begge ble pågrepet uten noen form for dramatikk, og politiet mener de har tatt de rette gjerningsmennene.

Ann Elisabeth Billa

TO UKER: Politiet ber om at den siktede fremstilles for varetektsfengsling i to uker, sier politiadvokat Ann Elisabeth Billa.

Foto: Ann Kristin Mo / NRK

– Vi er sikre på at vi har pågrepet og siktet de to mennene som var innblandet i skyteepisode, sier politiadvokat i Kongsvinger, Ann Elisabeth Billa.

Foreløpig er det ikke klart hva slags rolle de to mennene hadde i skytinga, hvem som skjøt eller hva som skjedde. Det vil videre etterforskning trolig klarlegge.

Varetektsfengslet

De siktede er tidligere kjent av politiet, men har aldri førvært innblandet i en lignende sak. De involverte i saken kjente også hverandre godt. Alle de tre er fra Eidskog. Mannen som ble skutt i låret er operert, og tilstanden er stabil.

Mannen i 30-årene som ble pågrepet først, ble torsdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

– Begrunnelsen for varetekt er fare for bevisforspillelse, siden etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase. Vi ønsker selvfølgelig å avhøre flere vitner og gjøre tekniske undersøkelser, og derfor ba vi om at mannen fengsles i to uker med brev- og besøkskontroll.

Mannen nekter straffskyld, ifølge hans forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen.

– Han ser fram til at politiet får etterforsket saken ytterligere. Utover det kan jeg ikke gi noen kommentar nå, skriver Bakke Hansen i en SMS til NRK.

Forklart seg godt

Politiaksjon på Magnor

SKUTT: En mann ble skutt i låret på Magnor tirsdag kveld. To menn ble etterlyst etter skytingen.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Han er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, siden det ble brukt et skytevåpen.

– Han har vært inne til avhør, men jeg kan ikke si noe om hva han har forklart for oss. Han har ønsket å forklare seg, og har forklart seg godt og grundig for politiet. Vi har også gjort et forsøk på avhør av den fornærmede, sier Billa.

Mannen som ble pågrepet onsdag kveld vil bli avhørt i løpet av dagen, og det vil bli vurdert om han også skal fremstilles for varetektsfengsling. I så fall vil det skje i løpet av fredagen.

– Når det gjelder siktelsen mot ham så vil jeg komme tilbake til den etter at han er avhørt.

Politiet på Magnor

POLITIET: Det ble raskt sendt ut en etterlysning etter to menn etter skyteepisoden. De ble pågrepet i løpet av onsdagen.

Foto: Frode Meskau / NRK

Flere saker fra Innlandet