Hopp til innhold

Mann pågrepet etter voldtekt

En mann i 20-årene ble ved 16-tiden søndag pågrepet i forbindelse med overfallsvoldtekten i Trysil natt til lørdag.

Sondre Kristian Grønstad

En mann i 20-årene ble pågrepet ved 16-tiden søndag, forteller lensmann Sondre Grønstad.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Mannen er i midten av 20-årene og er bosatt i Trysil. Lensmann Sondre Grønstad sier til NRK at pågripelsen skjedde etter tips og vitneobservasjoner. Dessuten var bilder fra et overvåkningskamera på et utested med på å identifisere mannen.

Mannen satt søndag kveld i avhør hos lensmannen, som foreløpig ikke vil si hva han har forklart eller hva han er siktet for.

Pågripelsen gikk rolig for seg, sier Grønstad.

Det var kvinnen selv som varslet politiet om at hun hadde blitt voldtatt like sør for Trysil sentrum natt til lørdag. Voldtekten skal ha skjedd mellom klokken 03.00 og 04.10. Politiet etterforsker saken som en overfallsvoldtekt, ifølge lensmann Sondre Grønstad.

– Det er en alvorlig sak og det er heldigvis sjeldent vi opplever noe slikt i Trysil, sier lensmannen.

Gikk ut med etterlysning i formiddag

På søndag fortalte han at politiet hadde mottatt flere tips fra publikum, og ønsket å få flere opplysninger om en mann som ble observert i området hvor voldtekten skal ha skjedd.

Politiet ønsket da informasjon om en mann med afrikansk utseende, som er cirka 180 cm høy og har normal kroppsbygning. Han var iført lyse klær og snakket gebrokkent norsk.

Nå er altså en mann fra et afrikansk land pågrepet. Lensmannen er ikke kjent med hvilket land han kommer fra.

– Det har blitt gjort undersøkelser på åstedet og avhør av fornærmede. Men vi ønsker å få flere opplysninger fra personer som oppholdt seg på stedet eller kjørte forbi området, sier Grønstad.

Sør for Trysil sentrum

Voldtekten skal ha skjedd i dette området like sør for sentrum i Trysil natt til lørdag.

Foto: Inge Haugen