Mann funnet i god behold etter leteaksjon

En mann i 50-årene ble rundt klokka seks i dag tidlig funnet kald, men i god behold etter en stor leteaksjon i Rendalen i natt.

Mannen hadde lagt ut på skitur sammen med to kamerater ved 10-tiden lørdag formiddag. De skilte lag ut på dagen. Mannen ble ikke meldt savnet før ved 22-tiden i går kveld etter at kameratene kom tilbake til hytta etter langtur og oppdaget at kameratene ikke hadde kommet tilbake. Det ble da satt i gang leteaksjon i området Sølen/Fiskevollen med politihelikopter og frivillige fra Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Sivilforsvaret.

Funnet av letemannskaper

Mannen ble funnet av letemannskapet fra Røde Kors litt over klokka seks i dag tidlig.

– Mannen var i god behold, men veldig kald da han ble funnet. Han hadde hele tiden holdt seg i bevegelse, men det var bra det ikke tok noe lenger tid før vi fant ham, sier Henning Fjellet, operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt.

Mannen skulle møte de to kameratene på et sted i fjellet i løpet av lørdagen, men mannen kom ikke til det avtalte møtestedet.

– Kameratene regnet da med at mannen hadde gått tilbake til hytta, men da mannen heller ikke var der, ble han meldt savnet. De gikk langt og derfor ble ikke mannen meldt savnet før, sier Fjellet.

Mannen ble funnet åtte kilometer fra hytta, ikke lagt fra stedet der kameratene skilte lag lørdag.

Lavt skydekke og ising skapte problemer for letearbeidet med helikopter i natt. Politihelikopteret måtte etter hvert settes på bakken. Det var også rekvirert Sea King-redningshelikopter, men forholdene gjorde at det ikke ble satt inn i letingen før mannen ble funnet i morgentimene i dag.