Hopp til innhold

Tror de vet hvem den drepte var

Politiet har en anelse om hvem den drepte mannen i Søndre Land var, men liket var så forkullet at sikker identifikasjon er vanskelig.

Hundepatrulje på vei inn til funnstedet.

ETTERFORSKER DRAP: Politiet har fortsatt stengt av området og leter etter spor i drapssaken i Søndre Land.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Vi jobber med å få varslet pårørende, men vet ikke helt sikkert hvem han var, sier politiadvokat Kristian Johansen ved Innlandet politidistrikt.

De har en viss anelse om hvem han var, og jobber intenst med å få det bekreftet.

Mandag ettermiddag fikk politiet den foreløpige obduksjonsrapporten som understøtter mistanken om at mannen ble drept. Men politiet kan ikke si noe om når drapet skjedde og de har ingen mistenkte i saken.

Funnet av turgåere

Det var turgåere som fant den døde mannen i skogområdet på vestsiden av Randsfjorden i nærheten av Fluberg bru i Søndre Land lørdag kveld.

Kvinnen som fant den døde forteller til TV2 at hun først trodde det var en utstillingsdukke som lå i skogen. Hun og kjæresten varslet politiet om funnet.

Politiadvokat Kristiansen sier mannen både var forbrent og forkullet da han ble funnet ved et nedbrent bål i skogen.

Ifølge Kristian Johansen gir ikke den foreløpige obduksjonsrapporten tydelig svar på når mannen ble drept. Han kan heller ikke si noe om hvordan han ble drept eller om mannen ble drept et annet sted og fraktet til skogen der han ble funnet.

Har sett en bobil

Kilder både NRK og TV2 har snakket med forteller at de har sett en mørk bobil stå parkert i området i forrige uke.

Kristian Johansen bekrefter at de har fått inn tips om det, men sier at de ikke har noen spesiell mistanke knytta til den bilen.

VG skriver at politiet har gjort avstøping av bilspor rett ved der mannen ble funnet. Politiinspektør Johan Petter Bærland sier det er for tidlig å si om de kan knyttes til drapet, men sier det er et interessant spor.

Politiinspektør Johan Petter Bærland

HJULSPOR: Politiinspektør Johan Petter Bærland sier hjulsporene som er funnet kan være interessente.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Politiet er fortsatt interessert i tips fra folk som kan ha vært i området på Veståsen i tidsrommet fredag kveld til lørdag kveld.

Området rundt der mannen ble funnet er fortsatt sperret av, siden politiet fortsatt jobber på åstedet. Mandag la Avinor ned forbud mot å fly over området i fem dager for å verne åstedet mot innsyn.