Mann bak pulverbrev: Likte ikke politiets håndtering av en sak

Mannen i 60-åra som ble pågrepet og siktet for å ha sendt brev med hvitt pulver til politiet på Hamar, likte ikke hvordan politiet hadde håndtert en sak mot ham. Pulveret var ufarlig og han ble løslatt etter avhør.

Hvitt pulver hos politiet på Hamar.

Mann like ikke hvordan politiet hadde håndtert en sak mot ham og er siktet for å ha sendt brev med hvitt pulver til politiet.

Foto: Jo Espen Brenden / NTB scanpix

Bakgrunnen for å sende dette brevet, var at mannen ikke var enig med politiet, om hvordan det hadde håndtert en tidligere sak mot ham. Det sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Ida Engen.

Ikke erkjent straffskyld

Siste fredag ettermiddag ble mannen pågrepet og tatt inn til avhør. Ifølge politiet var det opplysninger i brevet, som førte til at han ganske fort ble pågrepet. Utover fredag ettermiddag ble han avhørt. Men ifølge politiadvokat Ida Engen, så har han ikke erkjent straffskyld. Hun vil heller ikke si noe mer om hva mannen har forklart i avhør. Mannen ble løslatt etter avhør.

Omfattende tiltak etter pulverbrevet

Konvolutten var adressert til Innlandet politidistrikt, og de to sivilt ansatte som var i kontakt med konvolutten ble behandlet av helsepersonell på stedet. Politiet leier det aktuelle bygget i Parkvegen i Hamar. Vegvesenet holdt tidligere til her. Bygget huser politijurister, etterforskere og sivilt ansatte.

Ingen informasjon om hva slags pulver

Foreløpig vil ikke politiet si noe mer om hva slags pulver som var i brevet. Det som mer klart er at det var ufarlig, for dem som kom i kontakt med dette.