Hopp til innhold

Mann (20) tiltalt for overgrep mot 46 jenter i alderen 12-18 år

Tiltalen gjelder voldtekt, seksuell omgang med barn under 14 år og for å ha smittet jentene med kjønnssykdommer.

Lillehammer politistasjon.

POLITISTASJON: Mannen ble avhørt på Lillehammer politistasjon i fjor.

Foto: Ole Martin Sponberg

Totalt er mannen tiltalt for voldtekt eller overgrep mot 46 jenter i alderen 12 til 18 år. Han er tiltalt for å ha voldtatt to jenter og for å ha hatt seksuell omgang med mindreårige og barn under 14 år.

Han er også tiltalt for å ha smittet sju jenter med kjønnssykdom, som han ifølge tiltalen skal ha visst at han selv var smittet av.

Den svært omfattende overgrepssaken er berammet for behandling i Sør-Gudbrandsdal tingrett i midten av oktober.

Totalt er mannen tiltalt for en rekke punkter:

  • Voldtekt av mindreårige under 16 år.
  • Seksuell omgang med jenter under 14 år.
  • For å ha smittet sju jenter med seksuelt overførbar sykdom som han selv visste om.
  • For å ha tatt seksuelle bilder av, eller filmet, 37 jenter.
  • For å ha fått 16 jenter til å filme eller ta bilder av seg selv nakne og/eller i seksuelle situasjoner.

Alle punktene har en strafferamme på tre til ti års fengsel.

Tok kontakt på internett

Mannen ble siktet for overgrep mot rundt 30 jenter i november i fjor. Etter at saken ble kjent vokste den betydelig og det ble klart at mannen skal ha forgrepet seg på i underkant av 50 jenter.

– Tiltalen omfatter mange fornærmede. Omfanget er stort og det er alvorlig for de det gjelder, sier statsadvokat Iris Storås.

Hun forteller at en sentral del av tiltalen er at mannen har fått jentene til å sende nakenbilder, hvorpå han har lagret disse.

– Snaut 20 av disse tilfellene dreier seg om fysiske overgrep, deriblant samleie. De andre sakene dreier seg om bilder, har politiadvokat Lars Rune Ringvik tidligere uttalt til NRK.

Lars Ringvik

POLITIADVOKAT: Lars Rune Ringvik.

Foto: Harald Christian Eiken

Mannen, som var 19 år da han ble anmeldt og sikta, har erkjent mange av forholdene. Han har tatt kontakt med de fornærmede jentene på internett, før han møtte dem ulike steder i Gudbrandsdalen. Mannen skal ha forgrepet seg på jentene fra han var 17 til han var 19 år gammel.

Nekter for voldtekt

Mannens forsvarer Kåre Lund sier at mannen har tilstått å ha hatt seksuell omgang med mindreårige, men nekter for å ha voldtatt noen eller vært truende.

Lund vil ikke kommentere om mannen erkjenner å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år. Han vil heller ikke kommentere tiltalepunktet som går ut på at mannen har lagret bilder av jentene.

Gudbrandsdølen skal ifølge politiet ha bedt de mindreårige jentene om å kle av seg foran kamera. Flere av jentene meldte seg selv etter at saken ble kjent i media. Noen av jentene skal politiet ha funnet frem til gjennom bilder den tiltalte hadde.

Saken mot 20-åringen ble rullet opp da ei jente anmeldte ham i fjor sommer. Da ble mannen pågrepet og det ble gjort beslag av bilder og filmer hos ham. Mannen skal ikke være straffedømt tidligere.

De fleste av jentene bor i Gudbrandsdalen, men noen har bosted andre steder på det indre Østlandet.

Flere saker fra Innlandet