Manengen vant endelig menn elite

Etter tre andreplasser på rad i Birkebeinerrittet, så kunne endelig Lars Ragnar Manengen fra Lillehammer juble for seier i menn elite.

Lars Ragnar Manengen fra Lillehammer ledet store deler av løpet, men ble tatt igjen på slutten av rittet. Det ble en spennende innspurt der tre ryttere fra Lillehammer var med i tettkampen.

Lettet og glad

Manengen var den med mest krefter i beina på slutten.

– Jeg trodde ikke det skulle gå, da jeg ble nådd igjen. Men jeg kjente at jeg klarte å holde følge. Og da vi nærmet oss mål, så måtte jeg bare gi alt, sier en rørt Manengen etter målpassering.

Manengen gratuleres i mål

Gratulantene sto i kø.

Foto: Haakon Berg Mathisen / NRK

Han er veldig glad for at han endelig klarte å vinne, etter å ha blitt kalt «den evige toer» etter at han har blitt nummer to tre år på rad.

– Jeg er både lettet og glad over endelig å klare å vinne, etter å ha vært den evige toer. Dette er et viktig løp for meg. Jeg er på hjemmebane, og det er her jeg trener.

SE VIDEO: Birkebeinerrittet 2012:

Birkebeinerrittet 2012

Birkebeinerrittet 2012

Storeslem fra Lillehammer

Martin Olsen og Truls Engen Korsæth

Martin Olsen og Truls Engen Korsæth var fornøyd med 2. og 3. plass.

Foto: Haakon Berg Mathisen / NRK

Turen over fjellet ble gjort unna på rekordtida 2:43:24. Dermed ble løyperekorden til Stian Remme fra i fjor knust.

Syklistene fra Lillehammer tok storeslem, og tok like godt med seg 2. -og 3. -plass, i tillegg til 1.-plassen. Martin Olsen ble nummer to, og Truls Engen Korsæth ble nummer tre.

– Det var en veldig bra laginnsats, og det hadde vært moro om en av de andre gutta hadde vunnet også, selv om jeg selvfølgelig er glad jeg vant, sier Manengen.

SE VIDEO: Slitne og fornøyde med å være i mål:

Harry Nøttveit fornøyd med egen innsats i Birkebeinerrittet 2012.

Harry Nøttveit fornøyd med egen innsats