Makspris: 26,5 millioner

Det berømte stupeanlegget på Koigen i Hamar vil trolig koste 23,4 millioner kroner å ferdigstille. Maksprisen er satt til 26,5 millioner. Nå er det opp til politikerne å bestemme om de skal gi grønt lys.

Stupeanlegg, Hamar

Stupeanlegg-prosjektet har stått på pause siden desember.

Foto: Frode Meskau / NRK

I forrige uke ble det klart at prosjektledelsen har funnet en teknisk løsning på hvordan stupeanlegget kan ferdigstilles.

I dag orienterte prosjektsjef Ole Jonny Eriksen formannskapet om arbeidet som har blitt gjort siden stupetårnsprosjektet ble satt på vent i desember, og om hvordan stupeanlegget kan bli en realitiet for innbyggerne i Hamar og omegn.

Den nye maksprisen er satt til 26,5 millioner kroner, skriver Hamar Arbeiderblad.

Ingen flere overraskelser

Prosjektledelsen beregner at summen blir på 23,4 millioner kroner. Det skriver Hamar kommune i en pressemelding.

De føler seg nå sikre på at det ikke vil dukke opp flere overraskelser.

- Den tekniske løsningen viste seg mer kompleks enn forutsatt, og derfor har vi gjennomført ny kontroll, en såkalt tredjepartskontroll, sier rådmann Martin Kulild.

Møtet i formannskapet går delvis for lukkede dører, fordi kommunen ønsker å beskytte sine interesser i forhandlingene som pågår med leverandørene.

Ikke aktuelt å destruere

Kommunen har så langt ikke vurdert andre tekniske løsninger for stupeanlegget.

- Destruering av anlegget er, slik vi ser det nå, ikke aktuelt, da også det vil medføre betydelige kostnader, sier Kulild.

Formannskapet blir kun orientert om saken i dag. På et senere tidspunkt vil politikerne ta stilling til hva de ønsker å gjøre videre.

I forrige uke kunne Eriksen fortelle at stupetårnet kan realiseres. Hør hva Ole Johnny Eriksen kunne fortelle da, og hør hva ordfører Morten Aspeli (Ap) og Tone Coucheron (Frp) tenkte om saken:

Saken oppdateres!