Hopp til innhold

Lurt av uklar merking?

Den savnede nederlandske kvinnen Marijke Vervoort kan ha blitt lurt inn i et farlig breområde på grunn av uklar merking. Det sier lensmannen i Lom.

Lensmann i Lom, Steinar Andgard
Foto: Jan Erik Helleren / NRK

 

I følge politiet, kan stikker som er brukt til bremåling for kort tid siden, minne om vanlig stimerking.

Den polske mannen som har vært etterlyst i forbindelse med forsvinningen i Jotunheimen, er nå utenfor enhver mistanke. Han hadde hatt med den savnede nederlandske legen som haiker.

Famler i blinde

Men i følge lensmann i Lom, Steinard Andgard, forlot polakken området ved Spiterstulen allerede den 3. juni, det vil si dagen før Marijke Vervoort forsvant.

 

Pressekonferanse, lensmannen i Lom
Foto: Jan Erik Helleren / NRK

Politiet hadde et håp om at den polske mannen kunne fortelle noe om den savnede kvinnens reiseplaner, men han har forklart at hun ikke fortalte noe til ham. Derfor må politiet på mange måter fortsette å famle i blinde.

Fortsetter søk med hunder

- Det er sannsynlig at hun dro fra Visdalen mot Gjendebu. I dette området vil det nå bli søkt med hunder hver dag til og med fredag, sier lensmannen i Lom.

Andre vitneobservasjoner i området har imidlertid styrket politiets tro på at den 26 år gamle nederlandske legen virkelig la i vei innover mot Gjendebu.

Stikker førte inn i breområde

Det skal nå gjøres søk i området ved Helstuggubreen, fordi lokalkjente personer har påpekt muligheten for å ta feil av veien nettopp der. Her har det vært foretatt bremåling, og merking med målestikker som godt kan forveksles med stikker som brukes til merking av turstier. Det bekrefter lensmannen.

I dette søket vil politiet få hjelp av brespesialister blant annet på grunn av farlige bresprekker.

- Vi vil ha bruke folk fra Røde Kors Hjelpekorps og politihunder fra Oslo for å sikre at søket blir forsvarlig, sier lensmann Steinar Andgard til NRK.